Elzenhout

 

Elzenhout

Elzenhout is een uitstekende keuze als haardhout wanneer u snel en gemakkelijk een gezellig vuur wilt maken. Het is een zachtere houtsoort van de els, een boomsoort uit de berkenfamilie, en het ontbrandt erg eenvoudig met een aangename geur. Deze houtsoort staat dan ook bekend om zijn uitstekende brandeigenschappen. Na het aansteken van het vuur kunt u een levendig vlammenspel verwachten. De verbranding verloopt efficiënt en produceert een aangename warmte. Bij 123hout.nl bestelt u eenvoudig uw elzen haardhout tegen voordelige prijzen. Wij leveren uitsluitend ovengedroogd haardhout, zodat u direct kunt beginnen met stoken!

Elzenhout als openhaardhout gebruiken

Dankzij de makkelijke en snelle ontbranding is elzenhout meer dan geschikt voor kleinere kachels en open haarden. Er zijn slechts één à twee blokken nodig om een haardvuur te maken. Hardere houtsoorten, die minder snel ontbranden, hebben meer blokken nodig om een vuur op gang te brengen. Ondanks de gemakkelijke ontbranding, kan het nog wel eens van pas komen om accessoires zoals aanmaakblokjes te gebruiken, maar dit is niet noodzakelijk. Wanneer u elzen haardhout bij ons bestelt, krijgt u die geleverd in ovengedroogde en gekloofde blokken van zo'n 26 centimeter.

De voordelen van elzenhout

Elzenhout heeft een hoop voordelen, met name voor de beginnende stoker. Het leren stoken gaat namelijk eenvoudig, omdat er maar enkele blokken nodig zijn om een goed vuur op gang te krijgen. We zetten graag de voordelige eigenschappen van deze houtsoort voor u op een rij:

  • Zachte houtsoort
  • Snelle verbranding
  • Mooi vlammenspel
  • Minimaal 1-2 blokken stoken
  • Ideaal voor de beginnende stoker
  • Geschikt voor kleinere kachels en haarden

Profiteer van ovengedroogd elzenhout

Voor een mooi vuur is het belangrijk dat uw haardhout goed droog is, daarom leveren wij al ons hout ovengedroogd. Met ons zorgvuldig gedroogde haardhout geniet u van een vuur dat niet alleen prachtig brandt, maar ook vrij is van rook en zorgt voor een hoge warmteafgifte. Wanneer hout te vochtig is, krijgt u veel rook, sissend hout en een grotere kans op het spatten van het vuur. Al ons haardhout wordt in onze droogkamers behandeld, waardoor wij altijd een ruime voorraad hebben en direct uit eigen beheer leveren.

Elzenhout kopen bij 123hout.nl

Bij 123hout.nl bent u aan het juiste online adres voor het kopen van ovengedroogd elzenhout. De schone verbranding en het mooie vlammenspel maakt deze zachte houtsoort uitstekend voor een kleine kachel of haard. Om u de beste kwaliteit te garanderen, ondergaat al ons haardhout een zorgvuldig droogproces in onze speciale droogkamers. Op deze manier hebben we een ruime voorraad van hoogwaardig ovengedroogd elzenhout voor u klaarstaan, zodat u het hele jaar hout kunt inkopen. Naast elzenhout kunt u ook bij ons terecht voor vele andere houtsoorten!

Veelgestelde vragen

Elzenhout is afkomstig van de els, een boomsoort die behoort tot het geslacht van de berkenfamilie. Veel eigenschappen van elzenhout vertonen dan ook gelijkenissen met berkenhout. Het is een zachte houtsoort, omdat het snel groeit, wat resulteert in een minder dichte houtstructuur. Na het zagen en kloven kan het oorspronkelijk witte elzenhout verkleuren naar tinten van oranje-rood tot bruin. Elzen is meer dan geschikt voor het stoken in kleinere houtkachels vanwege de gemakkelijke en schone verbranding.

De snelle en schone verbranding maakt elzenhout geschikt voor veel soorten kachels en haarden. U kunt het eenvoudig aansteken en de kachel komt snel op temperatuur. Er ontstaat een levendig vlammenspel met een aangename geur. Doordat elzen een matige dichtheid heeft, brandt het relatief snel op en daarom is het belangrijk om regelmatig een nieuw blok in het vuur te doen. Door het prachtige vlammenspel van brandend elzenhout, creëert u een gezellig en warme sfeer.

Ja, met name voor kleine kachels en open haarden. Doordat ons hout ovengedroogd is brandt het goed en snel, het rookt niet en levert een maximaal rendement op! Om het beste resultaat te verkrijgen, kunt u het beste met minimaal 1 tot 2 blokken stoken.

Bij 123hout.nl kunt u rekenen op kwalitatief ovengedroogd hout. We proberen altijd de meest voordelige prijzen aan te bieden voor de hoogste kwaliteit. Wanneer u bij ons uw elzenhout bestelt, leveren wij dit af wanneer het u uitkomt op de gewenste locatie. U kunt bij het online bestelproces aangeven op welke dag u graag uw bestelling ontvangt.