Essenhout

Eigenschappen essenhout | 123hout.nl

ESSENHOUT

Heeft u een middelgrote of grote openhaard? Dan is essenhout ideaal! Dit is een harde- en traag brandende houtsoort. Ons essenhout is gekloofd en ovengedroogd, zodat u het hout direct kunt gebruiken. U krijgt een mooi vlammenspel en het brandt erg schoon en lang. Daarnaast kunt u genieten van een heerlijke geur en hoeft u zich geen zorgen te maken dat het gaat spatten. Met essenhout kunt u lang genieten van een prachtige vlam in uw openhaard!


ESSENHOUT VOORDELEN

Ten opzichte van andere soorten openhaardhout heeft essenhout veel voordelen. Wij hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Het brandt rustig en geeft lang warmte af
  • Het geeft mooie, gelijkmatige vlammen
  • Het heeft een dunne, licht gescheurde bast waardoor het schoon en lang brandt
  • Het geeft een lekkere geur af
  • Het spat niet

Essenhout heeft dus veel voordelen en is ideaal als openhaardhout. U kunt essenhout eenvoudig online bestellen bij 123hout.nl!


ESSENHOUT STOKEN

Om vlam goed op gang te laten komen adviseren wij om aanmaakblokjes en aanmaakhout te gebruiken. Wilt u een mooi en rustig vlammenspel creëren met essenhout? Gebruik dan minimaal 3 blokken essenhout tijdens het stoken. Deze houtsoort is het meest geschikt voor een middelgrote of grote openhaard. Voor kleine openhaarden is essenhout minder geschikt. Door uw essenhout goed te stoken kunt u genieten van een prachtig langdurig vlammenspel!


ESSENHOUT HAARDHOUT

Waarom zou u kiezen voor essenhout als haardhout? Iedere houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Elzenhout is zacht hout dat snel en fel brandt, terwijl essenhout juist langzaam opbrandt. U kunt er ook voor kiezen om soorten haardhout te mixen voor een optimaal effect. Eikenhout zorgt voor levendige vlammen en door deze te combineren met essenhout als haardhout, kunt u een speels haardvuur creëren dat zeer lang brandt en warm blijft.


ESSENHOUT OPEN HAARD

Als u op zoek bent naar een houtsoort die niet spat is essenhout voor uw open haard ideaal. Dit hout is hard, taai en heeft een laag vochtgehalte. Hierdoor is het gemakkelijker aan te steken in vergelijking met andere houtsoorten, zoals beukenhout en eikenhout. Deze houtsoort is gekenmerkt door de lichte kern die kan variëren van wit tot geelachtig of licht geelbruin. U kunt niet alleen essenhout bij een open haard gebruiken, maar ook bij een convectiekachel. Dit is een houtkachel die zelf niet heet wordt, maar de warmte verspreidt vanaf de bovenkant.


ESSENHOUT KOPEN

Als u heeft besloten om essenhout te kopen kunt u bij ons kiezen tussen pallets of netten essenhout. Door een pallet te bestellen heeft u een ruime voorraad openhaardhout, wat ideaal is als u regelmatig stookt. Als u af en toe stookt en een kleine voorraad wilt hebben zijn netten essenhout ideaal. U kunt deze in 15, 30 of 60 netten bij ons afnemen. Naast netten essenhout kopen kunt u bij ons ook andere haardhout in netten bestellen.


ESSENHOUT BESTELLEN

U kunt snel en gemakkelijk essenhout online bestellen bij 123hout.nl! Naast essenhout hebben wij ook een ruim aanbod aan andere houtsoorten zoals berkenhout, elzenhout of gemixt haardhout. Bij ons kunt u hoogwaardig hout vinden voor een budgetprijs! U kunt essenhout bestellen en laten bezorgen of zelf afhalen indien dit gewenst is. Heeft u vragen over uw bestelling of onze producten? Neem gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Essenhout heeft de reputatie van zeer sterk en taai hout. Het heeft echter ook een elastische kwaliteit, waardoor het veel gebruikt wordt voor toepassingen in de sport. Denk hierbij aan de liggers van gymnastiektoestellen, maar het wordt ook gebruikt voor de stelen van bijlen. Als brandhout heeft u langdurig plezier van essenhout.

Doordat essenhout een harde houtsoort is, brandt het traag. Daarbij is de bast van de es vrij dun. Dit draagt bij aan een schone en vooral langere verbranding. Enkele houtblokken gaan dus vrij lang mee. Het vlammenspel is rustig met mooie gelijkmatige vlammen. Een pluspunt van essenhout is dat het niet spat. Voor een vuurkorf of open haard is essenhout daardoor ook ideaal!

Essenhout is goed brandhout waar u lang plezier van heeft. Het is bij uitstek geschikt voor middelgrote kachels. Voor het stoken heeft u minimaal drie blokken nodig. Om een vlam goed op gang te krijgen is het gebruik van aanmaakhout raadzaam.

Met het essenhout van 123hout kunt u direct beginnen met stoken. Het hout is namelijk al gekloofd en daarna gedroogd in de oven. Wanneer u stookt met goed droog hout, voorkomt u dat het erg gaat roken. Bij 123hout koopt u hoogwaardig hout voor een aantrekkelijke prijs!