Haardhout

Haardhout

Voor een fijne beleving van uw openhaard of houtkachel is een goede kwaliteit haardhout van groot belang. Daarvoor bent u bij 123hout.nl aan het het juiste adres! Al ons hout voor een openhaard of houtkachel is namelijk ovengedroogd, wat ons hout het beste maakt voor uw haardvuur. Wij bieden meerdere houtsoorten, waardoor u altijd wel het goede haardhout vindt. Hout van een uitstekende kwaliteit voor zeer scherpe prijzen bestelt u eenvoudig via de webshop van 123hout.nl.

  • Hoogwaardig hout voor een budgetprijs
  • Gratis bezorgd wanneer het u uitkomt
  • Niet goed, geld terug
  • Veilig betalen

 

DROOG HAARDHOUT

Wanneer u droog haardhout koopt, zal dat goed verbranden met een maximaal rendement en bovendien niet te veel rook opleveren. Het haardhout, zoals u dat bij benzinestations of tuincentra kunt kopen, is zelden ovengedroogd en dus vaak te vochtig. Dit zal veel rook veroorzaken, sissende geluiden maken en bovendien de kans op spattend vuur vergroten. In de webshop van 123hout.nl bent u zeker van droog haardhout, zodat uw openhaard of houtkachel een prettig vuur geeft.


OPEN HAARDHOUT

In onze webshop vindt u zowel open haardhout voor kleine als grote openhaarden en houtkachels. Zachtere houtsoorten, zoals elzenhout en berkenhout, kennen een snelle ontbranding, waardoor één à twee blokken vaak al genoeg zijn om een vuur op gang te brengen. Hardere houtsoorten, zoals essenhout, beukenhout en eikenhout, ontbranden wat trager waardoor er meerdere blokken open haardhout nodig zijn voor een lekker warm vuur. Een voordeel van hard haardhout is dat het in vergelijking met zacht hout langzamer brandt en een langduriger vuur geeft.


HAARDHOUT STOKEN

Ook voor droog haardhout geldt dat u bij het stoken enkele hulpmiddelen als aanmaakhout en houtkrullen goed kunt gebruiken. Bij 123hout.nl zijn deze accessoires eenvoudig te bestellen. Vooral bij de harde houtsoorten raden wij deze hulpmiddelen aan om het vuur op gang te krijgen. Eikenhout is een houtsoort die meer smeult, maar daarbij zeer veel warmte afgeeft. Voor de verspreiding van een heerlijke geur bij het stoken van een hard haardhout is eikenhout de beste optie. Voor een prettige geur en een gemakkelijke ontbranding bij een zacht houtsoort raden wij berkenhout aan.


HAARDHOUT LEVERING

In onze grote droogkamers hebben wij voldoende haardhout op voorraad, om een snelle levering van stookklaar hout gedurende het hele jaar te kunnen bieden. Daarmee kunt u heel snel weer genieten van uw openhaard of houtkachel. Bij een bestelling kunt u ook direct een gewenste leverdatum doorgeven. Hierbij heeft u de keuze uit een levering voor of na 12.00 uur. Bovendien krijgt u een e-mail met tijdsindicatie, zodat u ongeveer weet wanneer de haardhout levering plaatsvindt.


GOEDKOOP HAARDHOUT

Bij 123hout.nl bieden wij zeer goedkoop haardhout van de beste kwaliteit. Behalve de eerder genoemde houtsoorten vindt u bij ons ook twee verschillende houtmixen: een zachte houtmix van elzen- en berkenhout en een harde houtmix waarin berkenhout wordt aangevuld met één of twee harde houtsoorten, zoals eiken- en essenhout. Bestel uw haardhout in netten van ca. 10 kg per stuk, beschikbaar per 15, 30, 60 voor goedkoop haardhout of zelfs 72 zakken gemixt hout.


HAARDHOUT KOPEN

Wanneer u vaker uitstekend haardhout wilt kopen voor de scherpe prijzen van 123hout.nl raden wij u aan om een account aan te maken. Een account aanmaken is gelukkig snel geregeld. Wilt u eerst een offerte aanvragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook voor vragen over haardhout kunt zeker u bij ons terecht. Bij de bekendste haardhout specialist van Nederland, 123hout.nl, kunt u haardhout kopen van de beste kwaliteit voor een scherpe prijs.

Wij zijn de trotse importeur van Zuid-Afrikaans hardhout. Met deze houtsoort, die langzaam brandt, kunt u zeer duurzaam stoken. Bovendien geeft dit type haardhout een heerlijke geur af. Voor wie Zuid-Afrikaans hardhout eerst wil proberen, bieden wij een proefpakket aan. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van een aantal factoren. Namelijk van uw persoonlijke voorkeuren of u een ervaren of beginnende stoker bent en of u een trage of snelle verbranding wenst. Doordat elke soort haardhout hele specifieke eigenschappen heeft, is dit per stookgedrag afhankelijk. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen zacht hout dat gemakkelijk ontbrandt en gemakkelijk in gebruik is en hard hout dat langzamer brandt. Hardhout is daardoor een stuk duurzamer. In dit overzicht ziet u wat het beste haardhout is op volgorde van zacht naar hardheid, en wat voor u het beste haardhout is.

Al onze bestellingen worden bezorgd met behulp van een palletwagen. In eerste instantie wordt de pallet naast de vrachtwagen op de stoep afgeleverd. Het is in overleg ook mogelijk om de pallet op de gewenste plek neer te zetten. U dient dan wel thuis te zijn voor ontvangst. Ook dient de gewenste afleverplaats verhard en goed bereikbaar te zijn. Heeft u een oprit met grind? Dan adviseren wij u om een levering met kooiaap te boeken. Dat is een kleine heftruck achterop de vrachtwagen. U kunt de gewenste leverdatum aangeven tijdens uw bestelling. Wilt u het haardhout vóór of na 12:00 uur geleverd hebben dan kunt u deze optie tegen een meerprijs van €25,- aanvinken tijdens het afrekenen. U kunt uw bestelling ook komen afhalen bij onze vestiging in Hoogeveen, Drenthe.

Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, de volgende werkdag uw haardhout in huis! U kunt natuurlijk ook zelf een dag aangeven. Wij bezorgen van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur. U kunt middels een e-mail zien in welk tijdsvenster uw bestelling wordt bezorgd. Daarnaast belt de chauffeur u een half uur tot uur voor de levering van uw bestelling. Heeft u nog geen bericht ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op voor een tijdsindicatie.

Bij 123hout.nl krijgt u hoogwaardig haardhout voor een budgetprijs. Het wordt gratis bezorgd wanneer en waar het u het beste uitkomt. Ons haardhout is ovengedroogd waardoor u direct kunt beginnen met stoken. Ook zorgt dit voor een volledige verbranding, geen vervuiling van het rookkanaal en een prachtig vlammenspel. Kortom: voor kwalitatief haardhout moet u bij 123hout.nl zijn!