Briketten

Briketten

Uw openhaard of houtkachel stoken doet u heel gemakkelijk met briketten. Dit zijn blokken gemaakt van samengeperst hout voor een optimale verbranding. Briketten hebben een veel hogere dichtheid dan normaal brandhout, waardoor ze veel langer branden en nagloeien. Ook het vochtpercentage is een stuk lager; minder dan 5%. Bij haardhout is dit vochtpercentage ongeveer 20%. Wilt u briketten kopen? U vindt diverse varianten in het ruime aanbod van 123hout.nl.

  • Briketten branden heel lang
  • Briketten verspreiden heel veel warmte
  • Briketten bestaan uit samengeperste houtsnippers en bevatten geen vervuilende stoffen
     

BRIKETTEN STOKEN

Wanneer u briketten gaat stoken, raden wij u aan aanmaakblokjes en aanmaakhout te gebruiken om het vuur op gang te krijgen. Drie briketten zijn voldoende om een vuur mee te stoken. U vindt bij ons briketten met een gat (zoals de Pini Kay) en massieve briketten (zoals de RUF varianten). De Pini Kay briketten zijn gemakkelijk brandbaar, omdat zuurstof goed bij de briketten kan komen. Wanneer u met de RUF briketten gaat stoken, profiteert u ervan dat deze lang na blijven smeulen.
 

BRIKETTEN AANSTEKEN

Een vuur kunt u het beste beginnen met een aanmaakblokje en eventueel wat aanmaakhout. Eenmaal op gang kunt u over op de briketten. RUF valt bij het ontbranden ut elkaar, waardoor het heel massief wordt. Pini Kay briketten blijven daarentegen tijdens het branden intact.
 

BRIKETTEN KOPEN

Wilt u graag briketten kopen? Dat doet u eenvoudig online bij 123hout.nl. Wij leveren onze briketten op een pallet. Ze worden per 10 kilo apart verpakt in zakken. U heeft de keuze uit een pallet met 120, 320, 480 of 960 kilo aan briketten. Wanneer u geïnteresseerd bent in een pallet met briketten, kunt u deze laten bezorgen of afhalen bij onze opslag in Hoogeveen. Een groot voordeel van briketten kopen bij 123hout.nl is dat wij ons openhaardhout gratis leveren. Lees hiervoor onze voorwaarden. 
 

BRIKETTEN HOUTKACHEL

Een groot voordeel van briketten voor uw houtkachel is dat u er heel schoon en zuinig mee kunt stoken. Omdat ze zo’n laag vochtpercentage bevatten, komt er weinig rook vrij bij de verbranding. Briketten worden onder andere veel gebruikt om een kachel of haard langere tijd te laten branden. Dit is in de winter bijvoorbeeld heel prettig; u laat de briketten in uw houtkachel ‘s nachts langzaam doorbranden zodat uw woonkamer niet al te veel afkoelt.
 

RUF BRIKETTEN

In verhouding tot normaal haardhout branden RUF briketten drie keer langer. De RUF briketten die u vindt bij 123hout.nl bestaan uit houtsnippers van eiken, grenen en berken. Ze branden zeer goed en geven heel veel warmte af. U kunt eventueel beginnen met 120 kilo RUF briketten, om te testen of ze u goed bevallen. Vervolgens kunt u een pallet met 320, 480 of 960 kilo briketten kopen. Voor al onze producten geldt: hoe meer u koopt, hoe meer u bespaart!
 

PINI KAY BRIKETTEN

Het verschil tussen RUF en Pini Kay briketten is dat de laatste voorzien zijn van een gat. Hierdoor is er meer ruimte voor zuurstof om zich te verspreiden, waardoor de briketten gekijkmatiger branden. Onze Pini Kay briketten zijn gemaakt van houtsnippers van puur eikenhout.

Let op! Het is zeer belangrijk om uw briketten droog te bewaren, bijvoorbeeld in uw schuur of buiten onder een afdak. U profiteert het meeste van uw briketten wanneer ze zo droog mogelijk zijn.
 

BRIKETTEN BESTELLEN

Naast briketten bestellen kunt u bij 123hout.nl ook normaal haardhout kopen voor uw kachel of haard. U vindt bij ons de volgende houtsoorten:

Elzen- en berkenhout zijn zachte houtsoorten die u gemakkelijk kunt stoken. Essen, beuken, eiken en Zuid-Afrikaans hardhout zijn harde houtsoorten. Deze zijn wat lastiger te stoken, maar de houtblokken branden langer. Haardhout of briketten bestellen doet u bij 123hout.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!
 

Veelgestelde vragen

Briketten zijn blokken gemaakt van samengeperst hout voor een optimale verbranding. Briketten hebben een veel hogere dichtheid dan gewoon brandhout. Daardoor kunnen ze veel langer branden en gloeien ze nog een tijd na. Het vochtpercentage is een stuk lager, namelijk minder dan 5%. Briketten branden heel lang, verspreiden veel warmte en bevatten geen vervuilende stoffen.

Bij gebruik van briketten zijn drie briketten per keer voldoende om een vuur te stoken. We raden u aan om aanmaakblokjes en aanmaakhout te gebruiken om het vuur op gang te krijgen. Als het vuur eenmaal op gang is kunt u over gaan op briketten. In verhouding tot normaal haardhout branden RUF briketten drie keer langer. U kunt eventueel met 120 kilo RUF briketten beginnen om ze te testen. Tevreden? Dan kunt u een pallet met 320, 480 of 960 briketten kopen.

Bij gebruik van briketten raden wij u aan om gebruik te maken van aanmaakblokjes en aanmaakhout om het vuur op gang te krijgen. Drie briketten zijn voldoende om een vuur te stoken. Er zijn briketten met een gat (pini kay) en massieve briketten (RUF varianten). De eerstgenoemde briketten zijn gemakkelijk brandbaar, omdat er goed zuurstof bij de briketten kan komen. RUF briketten blijven langer na smeulen.

Bij ons koopt u briketten voor een zeer scherpe prijs. Waarbij u profiteert van een zeer snelle levering, namelijk in veel gevallen al de volgende werkdag! Uw bestelling wordt gratis aan huis bezorgd op een door u gewenst moment. Ook is het mogelijk om uw briketten af te halen bij onze opslag in Hoogeveen. Wij staan graag voor u klaar!