Berkenhout

Eigenschappen berkenhout | 123hout.nl

BERKENHOUT

Bent u op zoek naar een fijne houtsoort voor uw openhaard? Dan is berkenhout ideaal! Dit hout geeft een prettige geur af en veel warmte, waardoor uw woonkamer of andere ruimte snel warm wordt. Het is een zachte houtsoort en is ook geschikt voor kleinere houtkachels en openhaarden. Ons berkenhout is gekloofd en ovengedroogd, waardoor u het direct kunt gebruiken! Dit hout is ook gemakkelijk te stoken en dus ideaal voor de beginnende stoker.


GEDROOGD BERKENHOUT

In ons assortiment kunt u perfect gedroogd berkenhout vinden. Hout dat niet goed gedroogd is zal een negatieve invloed hebben op uw vlammenspel, zoals het sissen en roken van uw haardhout. Goed ovengedroogd hout zorgt voor het fijnste stook resultaat! U kunt ervoor zorgen dat uw vuur gemakkelijk doorbrandt als u minimaal 2 blokken brandhout gebruikt. Zo zorgt u met gedroogd berkenhout voor een prachtig vuur in uw openhaard!


BERKENHOUT STOKEN

U kunt met berkenhout een prachtig vlammenspel creëren met een felle vlam. Dit hout is zeer eenvoudig aan te steken. U kunt hierdoor snel en gemakkelijk berkenhout stoken. Het hout heeft een hele goede verbranding. Hierdoor kunt u dit hout ook heel goed combineren met een hardere houtsoort (zoals essenhout) voor een weldadig vuur. Om uw haardvuur goed op gang te brengen adviseren wij het gebruik van onze aanmaakblokjes en aanmaakhout om uw berkenhout optimaal te stoken.


BERKEN OPENHAARDHOUT

U kunt bij 123hout.nl gemakkelijk berken openhaardhout bestellen in pallets. Hierdoor heeft u over een langere periode voldoende voorraad, bijvoorbeeld voor de winter. Gebruikt u wel een openhaard, maar niet zo vaak? Dan adviseren wij om netten berkenhout te kopen. U kunt bij ons hout bestellen in 15, 30 of 60 netten. Wilt u naast berken openhaardhout ook een andere houtsoort in netten? Bekijk dan ons assortiment aan haardhout netten!


BERKENHOUT KOPEN

Waarom is berkenhout kopen voor uw haard ideaal? Wij hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Zachte houtsoort
  • Gemakkelijke ontbranding
  • Prettige geur
  • Prachtig vlammenspel met felle vlam
  • Met minimaal 2 blokken te stoken
  • Geschikt voor beginnende stokers
  • Geschikt voor kleinere kachels en haarden

Berkenhout heeft ook een mooi uiterlijk, waardoor het ook geschikt is als decoratie. Het is bovendien zeer geschikt voor de vuurkorf, omdat het gemakkelijk brandt. Wanneer het vuur is gedoofd, heeft u het snel weer op gang met deze houtsoort. U kunt gemakkelijk berkenhout kopen bij 123hout.nl!


BERKENHOUT BESTELLEN

Bij 123hout.nl kunt u snel en gemakkelijk berkenhout online bestellen. Berkenhout is ideaal als u op zoek bent naar een houtsoort met een schone ontbranding en een mooi vlammenspel. Wij hebben niet alleen berkenhout, maar ook andere houtsoorten zoals eikenhout, beukenhout, elzenhout of gemixt haardhout. U kunt berkenhout bestellen en laten bezorgen of zelf afhalen indien dit gewenst is. Heeft u vragen over uw bestelling of onze producten? Neem gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Berkenhout is een houtsoort die afkomstig is van de berk. Het hout is wit tot licht gekleurd. Doordat de berk redelijk snel groeit, is het een zachte houtsoort. Hierdoor is berkenhout makkelijk te bewerken, maar is het ook ideaal als stookhout. Het brandt uiterst gemakkelijk!

Berkenhout brandt zeer goed. Wel is het belangrijk om het hout droog te verbranden. Zo voorkomt u dat het erg gaat roken. De geur die afkomstig is van berkenhout is aangenaam en het vlammenspel is prachtig. Wanneer u van wat fellere vlammen houdt, is dit zeker een aanrader!

Doordat berkenhout makkelijk ontbrandt, is het zeer geschikt voor beginnende stokers. Zelfs wanneer het vuur bijna gedoofd is, komt het makkelijk weer op gang met een nieuw blok. Dit maakt het ook ideaal brandhout voor de wat kleinere kachels en haarden.

Met het berkenhout van 123hout.nl kunt u direct beginnen met stoken, het hout is namelijk al gekloofd en ovengedroogd. De blokken hebben een handzame lengte van ongeveer 26 centimeter en ze zijn netjes op te stapelen. Zo heeft u tijdens het branden een prachtig vlammenspel, behaaglijke warmte, plus een aangename geur en altijd een aantrekkelijk ogende houtstapel.