>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Vele soorten droog en goedkoop openhaardhout

Zoekt u droog openhaardhout, wat ook nog eens goedkoop is? Dat vindt u bij 123hout.nl. Bestelt u in onze webshop ons aantrekkelijk geprijsde haardhout, dan hoeft u niet zelf te gaan hakken, kloven en drogen. Ons gedroogde openhaardhout is ideaal brandhout voor de open haard, maar ook voor een tuinhaard of vuurkorf.

Elk soort hout heeft zo zijn eigen brandkenmerken. Dus bent u op zoek naar hout met een lange brandduur? Hout met een hoge warmteafgifte? Of juist traag brandend openhaardhout? 123hout.nl heeft het allemaal in het assortiment.

Bij ons kunt u terecht voor houtsoorten, zoals:


Wilt u weten welk soort hout geschikt is voor uw haard of stookgedrag? Neemt u dan contact op via ons contactformulier of stuur een email naar info@123hout.nl. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

Kies uw houtsoort

Door te kiezen voor het juiste soort hout wat past bij uw stookgedrag, kunt u aanzienlijk geld besparen. Wij adviseren om voor het stoken in de open haard te kiezen voor traag brandend hout, zoals essen, beuken of eiken. Houtsoorten die traag branden gaan namelijk langer mee. U hoeft dan minder vaak hout op het vuur te leggen en kunt toch blijven genieten van het mooie vlammenspel. Daarmee bespaart u toch ook weer op haardhout en bent u goedkoper uit.


Populair hout voor de open haard

Eikenhout is zo’n houtsoort met een hoog rendement, evenals haagbeukhout. Beide houtsoorten zijn erg populair om mee te stoken in de haard. Wij leveren deze houtsoorten in heel Nederland, maar ook in België (tegen meerprijs). Bestelt u een hele pallet eikenhout dan krijgt u twee kuub strak gestapelde blokken van circa 26 cm geleverd. Dit staat gelijk aan 3,5 kuub losgestort hout. Zo’n grote voorraad openhaardhout is altijd voordeliger, dan steeds weer de deur uit te moeten voor een netje. Bovendien verkopen wij het hele jaar door droog en goedkoop openhaardhout, zodat u ook in de zomer een vuurtje kunt stoken in een vuurkorf, vuurschaal of tuinhaard.


Berkenhout: ideaal voor in de open haard

Berkenhout is ook een houtsoort die geschikt is voor de openhaard, maar ook voor kleinere kachels. Het heeft een schone ontbranding waarbij weinig zuurstof nodig is. Zodoende vindt er weer weinig vervuiling in het rookkanaal plaats. Minder vervuiling zorgt er weer voor dat de schoorsteen minder schoongemaakt hoeft te worden.

Berkenhout geeft ook snel veel warmte af en het spat niet. Dat is toch een fijne gedachte dat u openhaardhout zonder rondvliegende vonken heeft met een schone verbranding. Veilig voor mensen en het milieu.De snelle verbranding komt door de makkelijke verbranding van het witte schors van berkenhout.

Heeft u een open haard en houdt u van een mooi vlammenspel met felle vlam? Kies dan voor berkenhout. Als u begint met stoken, raden wij aan ook gebruik te maken van aanmaakproducten zoals aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes.  Wij wensen u veel stookplezier!


Zelf drogen of openhaardhout kopen?

Natuurlijk is zelf haardhout kappen en kloven het goedkoopst. Maar dan is het nog niet gedroogd. Het drogen van hout is een tijdrovend proces. Vindt u het leuk om ook zelf hout te gaan drogen? In de volgende paragraaf delen wij graag wat tips met u.

Wij van 123hout.nl zijn allen grootverbruikers van stookhout en delen daarom graag onze passie. Aangezien het wel één tot drie jaar kan duren voordat hout geschikt is om te gaan verbranden, is het altijd handig om te weten dat u ook droog en tevens goedkoop openhaardhout online kunt bestellen. En wel bij onze webshop natuurlijk!

Uw eigen voorraad is ook wel eens op en in dat geval bestelt u bij 123hout.nl snel weer een nieuwe voorraad.


Tips voor het drogen

Maar hoe zit het nu met het droogproces van vers gekapt hout? Met een vochtigheidspercentage van 50%, duurt de droogtijd sowieso twee jaar.

Na een jaar is het percentage gedaald tot zo’n 20% en na twee tot drie jaar is het gedaald naar een vochtigheidspercentage van 12 tot 15%. Er zijn houtsoorten die sneller drogen, maar ook houtsoorten die minder snel drogen. Over het algemeen gezien duurt het dus gemiddeld twee jaar voordat u zelf over goed gedroogd openhaardhout kan beschikken.

Ook het droogproces moet goed gebeuren. Als u zelf hout gaat drogen, dient u in ieder geval rekening te houden met het stapelen. Zo raden wij af om direct vanaf de grond te stapelen en ook ruimte tussen de houtblokken, versnelt het droogproces en zorgt voor een betere kwaliteit van het openhaardhout.Lees meer over hout kopen: Kachelhout Kopen - Openhaardhout Kopen - Droog haardhout - Haardhout kopen en bezorgenBrandhout - Openhaardhout - Stookhout - Droog goedkoop haardhout - Ovengedroogd Haardhout - Zachte houtsoorten - harde houtsoorten

Contact form