>
 • Pallets worden gratis thuisbezorgd

 • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

 • Direct stoken na het leveren

 • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Wij zijn gesloten op 2e pinksterdag, dinsdag 21 mei staan wij weer voor u klaar.

Zo leg je een goede haardhout voorraad aan

Met de koudere dagen vliegt zo’n voorraad brandhout er doorheen. Een sfeervol haardvuurtje hoort bij deze gezellige dagen maar dat kost ook wat. Door een uurtje te stoken, gaan er gemiddeld 4-5 blokken brandhout doorheen – afhankelijk van het soort hout. De voorraad kan snel slinken en dan is het weer tijd om een nieuwe pallet te bestellen. Maar hoe bewaar je al dat brandhout?


HAARDHOUTOPSLAG

Voor 80 euro koop je al een haardhoutopslag bij de bouwmarkt. Je bent dan vaak wel gebonden aan de standaardafmetingen. Afhankelijk van de hoeveelheid haardhout dat je stookt, kun je het formaat bepalen. Naast formaat, speelt ook de vorm een rol. De standaard opslag is een grote wandkast met overkapping maar er bestaan ook tuin- of loungetafels waarin brandhout kan worden bewaard.

WELK FORMAAT OPSLAG PAST BIJ MIJ?

Het is misschien even rekenen hoeveel haardhout je nodig hebt om een voorraad aan te leggen die voor jouw voldoende is. Om de haverklap haardhout bestellen is vervelend maar het moet er ook niet jarenlang blijven liggen. Ook het kiezen van een houtsoort hoort hierbij. Voor iedere type stoker, is er een type brandhout.


IN DE SCHUUR OF IN DE TUIN

Een goede opslag voor ovengedroogd haardhout kan zowel in de schuur als in de tuin worden geplaatst. Als het maar droog is. Onze voorkeur gaat uit naar in de tuin: doordat de wind er doorheen waait blijft het constant goed droog. En droog hout, stookt beter en is ook milieuvriendelijker. Het is van belang dat het vochtpercentage niet boven de 20% komt.

STAPEL TIPS!

Hoe bewaak je de kwaliteit van het hout als het lang in de opslag ligt? Er zijn drie belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden:

 1. Niet op de grond.
  Zorg ervoor dat het hout 10 centimeter van de grond af ligt zodat het niet vochtig wordt door optrekkend vocht. Gebruik bijvoorbeeld een pallet of zorg dat de houtopslag op poten staat.

 2. Stapel met ruimte.
  Zorg dat er ruimte is tussen de blokken zodat de wind erdoor kan waaien. Stapel bij voorkeur het hout op dezelfde wijze zoals het op pallet wordt geleverd.

 3. Beschut tegen de regen.
  Een goed afdak houd de voorraad droog. Vocht is de vijand voor de kwaliteit van het hout.

De pallets die je bij ons kunt bestellen zijn strak gestapeld en bestaan uit blokken van gemiddeld 26 cm. Dat is ongeveer gelijk aan 3.5 m3 los gestort hout. Het haardhout is ovengedroogd en direct bruikbaar. Je kunt zowel een hele pallet gestapeld haardhout als netzakken bij ons bestellen. Ontdek je last-minute dat de voorraad bijna op is? Geen nood. Voor 14:00 uur besteld, is de volgende dag geleverd (op werkdagen). Wij laten je natuurlijk niet in de kou zitten!

HULP NODIG?

Leg je voor het eerst een voorraad haardhout aan of ben je misschien bezig met het herinrichten van de tuin? Wij denken graag mee! U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0561-712007 of info@123hout.nl. Neem gerust contact met ons op voor ideeën of tips.


Lees meer over hout kopen: Kachelhout Kopen - Openhaardhout Kopen - Droog haardhout - Haardhout kopen en bezorgenBrandhout - Openhaardhout - Stookhout - Droog goedkoop haardhout - Ovengedroogd Haardhout - Zachte houtsoorten - harde houtsoorten

Contact form