>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Wij zijn gesloten op 2e pinksterdag, dinsdag 21 mei staan wij weer voor u klaar.

Kachelhout kopen

Wanneer u voordelig kachelhout wilt kopen, bent u bij 123hout.nl aan het juiste adres! Wij bieden hoogwaardig hout voor een budgetprijs. Al ons haardhout is ovengedroogd, wat betekent dat er veel minder rook vrijkomt bij de verbranding. U vindt bij ons verschillende houtsoorten, geschikt voor zowel kleine als grote kachels en open haarden. Bovendien profiteert u ook van een snelle en gratis levering wanneer u bij 123hout.nl kachelhout gaat kopen!

KACHELHOUT KOPEN ONLINE

Is uw houtopslag bijna leeg en wilt u die graag snel weer aanvullen? Dan kunt u snel en eenvoudig uw kachelhout kopen, online bij 123hout.nl! Van de meeste soorten haardhout in ons assortiment kunt u hele of halve pallets bestellen. Wij hebben het gehele jaar ovengedroogd haardhout op voorraad. Dit betekent dat wij uw bestelling altijd snel kunnen bezorgen. Zie voor meer details over het leveren of afhalen onze pagina bezorgen en afhalen van haardhout. Daar leest u bijvoorbeeld meer informatie over het plaatsen van de pallet bij bezorging en wanneer daarvoor een kooiaap vereist is. Wanneer u snel hout nodig heeft, kunt u het beste kachelhout kopen, online bij 123hout.nl!

DROOG KACHELHOUT KOPEN

Neemt u regelmatig haardhout mee van bijvoorbeeld een tuincentrum of tankstation? Deze zijn vaak van veel slechtere kwaliteit dan het droog kachelhout dat u kan kopen bij 123hout.nl. Wij blazen zeer warme lucht door het hout heen, zodat het vochtpercentage onder de 20 procent komt.

Het voordeel van droog kachelhout kopen en gebruiken, is dat u een veel betere en schonere verbranding krijgt. U merkt dat direct doordat het vuur minder rook oplevert. Bovendien zal het hout veel minder vonken en sissen. Met andere woorden: het perfecte vuur voor een gezellige avond!

SOORTEN KACHELHOUT KOPEN

U kunt heel gemakkelijk allerlei soorten kachelhout kopen bij 123hout.nl! In ons aanbod vindt u de volgende houtsoorten:

De ene houtsoort is meer geschikt voor kleine kachels en openhaarden, omdat er maar weinig houtblokken nodig zijn om een warm vuur te starten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij elzenhout en berkenhout. Voor grotere kachels zijn trager brandende blokken, zoals essenhout, beukenhout en eikenhout, meer geschikt. Voor de verschillende soorten kachelhout die u kunt kopen bij 123hout.nl hebben wij bij elke houtsoort belangrijke eigenschappen vermeld. Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag bij de keuze voor het juiste haardhout.

DUURZAAM KACHELHOUT KOPEN

Met aandacht voor het milieu hout stoken, is dat mogelijk? Bij 123hout.nl kunt u duurzaam kachelhout kopen, dat afkomstig is uit verantwoord en duurzaam bosbeheer. Al ons hout heeft dan ook een FSC- en PEFC keurmerk. Bovendien worden de droogkamers gestookt met de milieuvriendelijke brandstof biomassa.

Heeft u een efficiënte pelletkachel? Dan kunt u bij ons terecht voor de beste houtpellets met een zeer hoog rendement. Een andere mogelijkheid wanneer u duurzaam kachelhout wilt kopen, is om briketten te gebruiken. Dit zijn blokken samengeperste houtvezels waarmee u een bijna volledige verbranding bereikt.

KACHELHOUT KOPEN BIJ 123HOUT

Er is geen beter adres te vinden, wanneer je het beste kachelhout wilt kopen. Bij 123hout profiteert u van lage prijzen, snelle levering en een uitstekende kwaliteit haardhout. Kijkt u vooral ook eens bij onze aanbiedingen, wanneer u wilt profiteren van een nog groter voordeel. U heeft ook extra voordeel als u direct aanmaakhout mee bestelt, wanneer u kachelhout gaat kopen bij 123hout. De zak aanmaakhout of bijvoorbeeld doos aanmaakblokjes wordt dan namelijk gratis meegeleverd!

FAQ KACHELHOUT KOPEN

Wat is het beste kachelhout?

Het beste kachelhout is afhankelijk van uw wensen, voorkeuren en uw type kachel. Elke haardplek vraagt om een andere houtsoort. Zacht hout is geschikt voor kleinere kachels, terwijl hardhout in grotere kachels gebruikt kan worden. Deze laatste hebben namelijk meer ‘trek’, wat ervoor zorgt dat hout sneller opbrandt. Dat vraagt dus om hardere en duurzame blokken. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende houtsoorten en hun eigenschappen:


Elzen       Zacht - brandt snel - rustige vlam
Berken    Zacht - witte schors - brandt snel - beginnende stokers
Essen      Hard - trage verbranding - mooie, rustige vlam
Beuken   Hard - trage verbranding - heerlijke geur - mooie, rustige vlam, gaat verkolen
Eiken       Hard - trage verbranding - duurzaam stoken - levendig vlammenspel - gaat gloeien - geeft veel warmte


Welk hout stoken in houtkachel?

Dit is afhankelijk van uw type kachel. Voornamelijk de grootte speelt een rol, aangezien grote kachels grote vuren aanwakkeren. Die hebben een harde houtsoort nodig om dat die duurzamer zijn en langer meegaan. Kleine kachels hebben meer baat bij zachte houtsoorten. Zie ook onderstaand overzicht:

  • Essen brandt gelijkmatig en lang en is geschikt voor de open haard en convectiekachel.
  • Beuken brandt lang maar traag en is een aanrader voor convectiekachels en open haarden.
  • Eiken geeft weinig rook en past perfect in een convectiekachel.
  • Elzen gebruikt men meestal in accumulerende kachels maar niet in open haarden.

 

Welke houtsoort geeft de meeste warmte?

Eikenhout. Dit is een harde houtsoort en komt wat trager op gang. Wanneer de meeste warmte ook om langste warmte gaat, geven trage branders wel de meeste warmte af. Eikenhout gaat dan ook tot een uur langer mee dan zachthout.


Waarom kachelhout kopen bij 123hout.nl?

Dankzij ons brede aanbod en onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van haardhout, kiest u altijd voor de juiste houtsoort. Alle populaire en praktische houtsoorten zijn bij ons beschikbaar. Bovendien kunnen wij u met onze expertise helpen om de juiste keuze te maken. Wij leveren ons oven gedroogde kachelhout door heel Nederland, waar u ook woont. Wanneer u op werkdagen vóór 14.00 uur bestelt, heeft u uw houtblokken de volgende werkdag al in huis!

Contact form