>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Droog haardhout

Er zijn diverse soorten droog haardhout. Er zijn harde en zachte houtsoorten, 123hout.nl biedt een ruim aanbod in beiden. Bij 123Hout weten we waar u naar op zoek bent. U wilt graag een vuur dat mooi, schoon en natuurlijk veilig kan branden. Om dit te realiseren is het erg belangrijk dat het haardhout droog en schoon is. Dit zijn dé eisen voor droog haardhout zodat u een veilige en schone verbranding heeft.

WAAROM DROOG HAARDHOUT?

Het is van groots belang dat u droog en schoon haardhout stookt. Ten eerste zorgt te veel vocht in het hout voor een onvolledige verbranding en dus vervuiling van het milieu, de haard en het rookkanaal. Ook ontstaat er een onvolledige verbranding waarbij er koolmonoxide, methaangas en teer- en stofdeeltjes vrijkomen, die u liever niet wilt inademen. Droog haardhout gebruiken is beter voor het milieu en uw eigen gezondheid!

HOE DROOG MOET HAARDHOUT ZIJN?

Vers gekapt hout heeft een vochtpercentage rond de 50 procent. Wanneer hout een jaar ligt te drogen, daalt het percentage naar 28 procent. Hout met een vochtpercentage van 20 procent of lager is pas geschikt voor verbranding, dit bereikt het hout ongeveer na twee tot drie jaar. 123Hout.nl heeft ovengedroogd hout van de beste kwaliteit. Koopt u haardhout bij ons, dan weet u zeker dat het goed droog is!

DROOGPROCES HAARDHOUT

Bij het droogproces van haardhout worden er een paar stappen ondernomen. Het begint bij het kappen en kloven ervan. Hoe kleiner de blokken zijn, hoe sneller het droogproces gaat. We zorgen ervoor dat de houtblokken dezelfde grootte hebben zodat elk blok dezelfde hoge kwaliteit behoudt. Vervolgens gaat het hout de droogkamer in, in de droogkamer waar we ervoor zorgen dat de blokken vier tot vijf dagen op een hoge temperatuur worden gedroogd. Het droogproces van het haardhout gaat op deze manier veel sneller waardoor we u altijd kunnen voorzien van goed haardhout!

SOORTEN DROOG HAARDHOUT

123hout.nl biedt u verschillende soorten droog haardhout aan. Zoals eerder genoemd zijn er harde houtsoorten, zoals essen, beuken en eiken haardhout, en zachte soorten zoals elzenhout. Berkenhout zit hier tussenin. Zacht hout bomen groeien sneller dan hardhout bomen, hierdoor is zacht hout minder compact wat zorgt voor een snellere verbranding en een avontuurlijker vlammenspel. Hard hout geeft daarentegen mooie rustige vlammen en blijft lang nagloeien. De verschillende soorten droog haardhout zorgen voor diverse verbrandingstijden, vuurtjes en geuren.

DROOG HAARDHOUT STOKEN

Om droog haardhout te stoken, moet u eerst het juiste haardhout hebben. Excellente kwaliteit kunt u vinden bij 123hout.nl! Naast goed haardhout, komen haardvuur accessoires ook van pas, hierdoor krijgt u makkelijker en sneller een lekker warm vuurtje. Als het aanmaakhout een gloeiende hoop is geworden, kunt u echt beginnen met haardhoutblokken toevoegen. Voor de verbranding van hout is zuurstof nodig, dit voedt het vuur. Zorg daarom altijd voor voldoende ventilatie. Leg pas nieuw hout op het vuur als het hout in de kachel al gloeit. Voor meer tips over droog haardhout stoken kunt u altijd bij 123hout.nl terecht, neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

GOEDKOOP DROOG HAARDHOUT

Goedkoop droog haardhout kopen is nu makkelijker dan ooit! U bestelt het online en we komen het de volgende dag bij u thuis brengen. De bezorging is gratis en de bezorger laat weten hoe laat hij of zij komt. De chauffeur heeft een palletwagen bij zich. In overleg kan hij dit op de gewenste plek zetten, mits de ondergrond verhard en de plek goed bereikbaar is. In onze webshop vindt u al onze houtsoorten overzichtelijk naast elkaar. Voor goedkoop droog haardhout moet u bij 123hout.nl zijn! Eiken haardhout is nog steeds erg populair vanwege de lange brandduur. Ook haagbeukhout is uitstekend hout om in de kachel of openhaard te branden. Of ga voor elzenhout: dat brandt wat korter, maar is des te feller en het geurt heerlijk.

DROOG HAARDHOUT KOPEN

Het beste droog haardhout kopen doet u bij 123hout.nl tegen zeer scherpe prijzen. Al ons hout is speciaal geselecteerd gekloofd en ovengedroogd haardhout. U kunt in onze webshop diverse soorten haardhout kopen. U kunt er ook voor kiezen om netzakken haardhout te bestellen, deze zijn niet zwaar en gemakkelijk te verplaatsen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt, kunt u ervoor kiezen om het te laten bezorgen of u kunt het komen ophalen. Neem daarvoor contact met ons op!

Contact form