>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

De haardhoutmarkt uitgelegd

U heeft het vast wel gemerkt: de afgelopen periode zijn de prijzen voor het haardhout flink gestegen. En dit is niet zomaar, diverse factoren drijven de prijzen voor het haardhout - jammer genoeg - op. 123hout.nl legt uit welke factoren dat zijn én wat de verwachtingen voor komende periode zijn. Lees verder voor meer!

MINDER PRODUCTIE DOOR COVID-19 EN VERHOGING GASPRIJZEN

Het covid-19 virus heeft ook z'n invloed gehad op de productie van het haardhout. Door ziekte en (tijdelijk) sluiten van fabrieken heeft de productie van het haardhout een hele tijd stilgelegen. Ondertussen nam de vraag juist toe, omdat meer mensen haardhout verbruik(t)en in verband met het thuiswerken. Even later nam dit nog meer toe, vanwege de verhoging van de gasprijzen. Er kwam meer vraag naar haardhout. Dit was al te merken in de beschikbaarheid, voor het eerst in jaren waren er bij 123hout.nl veel producten uitverkocht. Ondanks dat de voorraad nu (zomer 2022) weer is aangevuld, heeft de situatie er wel voor gezorgd dat er minder hout beschikbaar is.

MINDER AANVOER HAARDHOUT

123hout werkt al heel wat jaren samen met betrouwbare toeleveranciers. Echter, door de toestand in Oost-Europa en daaruit voortvloeiende sancties, is het veel moeilijker om haardhout aangeleverd te krijgen! Er komt veel minder transportverkeer uit Oost-Europa en vise versa. Dit zorgt voor moeilijkheden in het vervoeren van haardhout, wat zorgt voor verhoogde prijzen van het transport. Ook de verhoging van de dieselprijzen tellen mee. De transporteurs berekenen namelijk de dieseltoeslag door. Al deze factoren bij elkaar zorgt ervoor dat de inkoop- en transportprijzen flink stijgen en vermoedelijk ook blijven stijgen. Wij zijn genoodzaakt om dit door te berekenen in de verkoopsprijzen.

VERWACHTE ONTWIKKELINGEN HAARDHOUT

Oftewel: vanuit de reguliere kanalen kan er niet altijd meer haardhout ingekocht worden. De afdeling inkoop is daarom nu veel andere kanalen aan het benaderen om haardhout in te kopen. Echter kost dit meer tijd, omdat 123hout ten alle tijde de kwaliteit van het hout wil waarborgen. Op dit moment (zomer 2022) heeft 123hout voldoende haardhout staan, maar naar aanleiding van de werkbezoeken aan Oost-Europa, kan geconstateerd worden dat het onduidelijk is hoelang dit nog zo blijft. De verwachting is dat er minder hout beschikbaar zal zijn en dat de prijzen vermoedelijk nog verder zullen stijgen. Koop daarom tijdig uw haardhout in, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

VRAGEN?

Wij begrijpen dat deze situatie veel vragen op kan leveren. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen voor advies! Daarnaast kunt u ook alvast uw bestelling plaatsen. U kunt tot wel 6 weken vooruit bestellen! Langer is helaas niet mogelijk, op dit moment hebben we alle capaciteit nodig om zoveel mogelijk voor u in te kopen.

Contact form