>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Wij zijn gesloten op 2e pinksterdag, dinsdag 21 mei staan wij weer voor u klaar.

Brandhout voor het hele jaar door

Brandhout is hout dat is klaargemaakt om te kunnen branden in een open haard, houtkachel of een houtgestookte oven. Het hout wordt gekloofd en gedroogd in een droogkamer. Als het brandhout klaar is voor gebruik, kan het worden gestookt in een sfeervolle verwarmer. En of dat nu bijvoorbeeld een houtkachel of een haard is, maakt niet uit. Ze geven allebei warmte en gezelligheid. Voorbeelden van sfeervolle verwarmers zijn onder andere :

  • houtkachel, zoals speksteenkachel of HR houtkachel
  • open haard
  • vuurkorf
  • vuurschaal
  • een buitenhaard (steen of metaal)

Met een grote voorraad brandhout komt u de winterperiode wel door. Maar niet alleen in de winter komt brandhout van pas, ook ‘s zomers kunt u stoken in in een buitenhaard. 123hout.nl levert het hele jaar door brandhout uit eigen voorraad, zo kunt u altijd genieten van een warm en gezellig vuur. Wij leveren verschillende soorten hout voor het optimaal stoken. En voor iedere type stoker of soort kachel, verkopen wij een type brandhout.

Optimaal stoken met brandhout

Om zo lang mogelijk te genieten van een haard of houtkachel is het van belang om optimaal te stoken. En daarom delen wij graag wat tips. Als eerste moet u er voor zorgen dat u op de juiste manier het vuur aansteekt. De grootte van de haard of houtkachel bepaalt het aantal stukken brandhout die u op de stookplek legt. Bij een grote open haard legt u twee stukken hout neer, vervolgens twee aanmaakblokjes of houtkrullen, die u aansteekt. Tot slot legt u hier nog twee à drie stukken brandhout op en zet daarna de luchtsluizen open. In ieder geval moet u er voor zorgen dat er in keer voldoende warmte vrijkomt, om te voorkomen dat het vuur uitgaat of dat het gaat roken. Wat uiteraard niet de bedoeling is.

Ten tweede is ook belangrijk om te stoken met droog brandhout. Als u ovengedroogd hout stookt, moet u het ook droog opslaan. Als het enigszins lukt dus in huis of in een vochtvrije schuur, maar buiten onder een overkapping is ook prima. Als derde tip willen wij u meegeven dat u ook kiest voor het juiste brandhout voor uw sfeerhaard.

Brandhout met een scherpe prijs

Het ideale brandhout is ovengedroogd hout, en daarvoor bent u bij 123hout.nl aan het juiste adres. Wij leveren brandhout tegen een scherpe prijs in verschillende verpakkingsvormen. Als u zelf vers hout gaat drogen bent u zo twee jaar verder, voordat het juiste vochtpercentage van maximaal 20% is bereikt. Daarom is het toch geen gek idee om scherp geprijsd brandhout te kopen?

123hout.nl hanteert een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn al onze prijzen inclusief BTW én transportkosten. We houden het namelijk graag eenvoudig en overzichtelijk voor u. Daarom hoeft u bijvoorbeeld bij de levering van brandhout niet per se thuis te zijn en plaatsen we de pallets waar u dat wilt. De plek moet uiteraard wel bereikbaar voor ons zijn.

Bovendien, als u vóór 14.00 uur een bestelling plaatst, dan komen wij de volgende dag al het brandhout bezorgen. Uiteraard kunt u zelf een leverdatum aangeven tot wel 10 weken in de toekomst. Naast een bankoverschrijving of iDeal betaling kunt u bij ons ook achteraf betalen door middel van rembours.Lees meer over hout kopen: Kachelhout Kopen - Openhaardhout Kopen - Droog haardhout - Haardhout kopen en bezorgen - Brandhout - Openhaardhout - Stookhout - Droog goedkoop haardhout - Ovengedroogd Haardhout - Zachte houtsoorten - harde houtsoorten

Contact form