>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Beste haardhout

Bent u op zoek naar het beste haardhout voor uw openhaard? Dan bent u bij 123hout.nl aan het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment met verschillende houtsoorten die u direct kunt gebruiken in uw kachel of openhaard. Al ons haardhout is van hoogwaardige kwaliteit. Wat het beste haardhout voor u is, hangt af van uw wensen. Wilt u een levendig vlammenspel? Of juist een wat rustiger vlammenspel? Of is duurzaamheid juist belangrijk? U leest er hieronder meer over.

BESTE HAARDHOUT OM TE STOKEN

U kunt niet zomaar elk blok hout in uw kachel leggen natuurlijk. Alleen het beste houthaard om te stoken, daar begint uw kachel van te gloeien. Belangrijk is dat u nooit nat hout in uw kachel of openhaard gooit. Nat hout geeft zeer veel rook af en dit vervuilt uw rookkanaal. Het beste haardhout om te stoken is dan ook droog. Zo zijn al onze houtblokken gekloofd én ovengedroogd. De blokken hebben een een vochtpercentage van minder dan 20%. Hierdoor weet u zeker dat ons hout goed zal branden.

WAT IS HET BESTE HAARDHOUT?

Dat is een goede vraag! Wat is nou het beste haardhout? Dat hangt er onder andere vanaf waarin u het gaat stoken. Dit kan een kachel zijn maar bijvoorbeeld ook een haard of vuurkorf. Elke haardplek vraagt weer om een andere houtsoort. Berkenhout is bijvoorbeeld ideaal wanneer u een openhaard heeft. Dit geeft veel warmte en een aangename geur. Maar wat is nu het beste haardhout voor een pelletkachel? Ook voor uw pelletkachel hebben wij de juiste brandstof in huis. Houtpellets zijn bij ons eenvoudig online te bestellen.

Elzen     

 Zacht 

Brandt snel

Rustige vlam

Berken

 Zacht

Witte schors
Brandt snel

Mooie, felle vlam

Essen

 Hard

Trage verbranding

Mooie, rustige vlam

Beuken

 Hard

Trage verbranding
Heerlijke geur

Mooie, rustige vlam

Eiken

 Hard

Trage verbranding 
Duurzaam stoken
Ervaren stokers

Blokken gaan gloeien


BESTE HAARDHOUT SOORTEN

Wat zijn nou de beste haardhout soorten om te stoken? Dat hangt af van uw voorkeur. Richt u meer op duurzaamheid of een mooi vlammenspel? U kunt bij ons kiezen uit zachte- en harde houtsoorten.

  • Zachte houtsoorten
    Elzenhout en berkenhout zijn zachte houtsoorten. Elzen brandt snel en geeft een rustige vlam en geeft snel warmte af. Om deze reden wordt het ook veel gebruikt in accumulerende kachels. Berken brandt ook snel, maar geeft een mooie felle vlam. Deze houtsoort is heel goed te herkennen aan de mooie, witte schors. Daarom wordt dit hout ook veel gebruikt ter decoratie!

 

  • Harde houtsoorten
    Essen, beuken en eiken zijn harde houtsoorten. Alle drie hebben een trage verbranding, waardoor u urenlang kunt genieten van een knapperend haardvuur. Essen en beuken geven een mooi en rustig vlammenspel, terwijl eikenhout meer gaat gloeien en geeft hierbij ontzettend veel warmte af. Voor een heerlijke geur in uw huis is beuken ook een goede keuze!


Als u voor duurzaamheid wilt kiezen is eikenhout een van de beste haardhout soorten. Deze houtsoort brandt namelijk langzaam en heeft het hoogste rendement. Wel wordt eikenhout aangeraden voor ervaren stokers. Stook de kachel goed warm met wat haardvuur accessoires en houd het vuurtje op gang door tijdig een nieuw blok toe te voegen. Als u een beginnende stoker bent dan is berkenhout ideaal. Het brandt makkelijk en u hoeft weinig moeite te doen om de vlam op gang te houden.


BESTE HAARDHOUT OVENGEDROOGD

Zoals eerder genoemd is het gebruiken van nat hout in uw openhaard funest voor uw rookkanaal. Daarom is het beste haardhout ovengedroogd. Zo zorgen wij er ook voor dat al uw haardhout gekloofd en ovengedroogd is. Zo wordt de hoeveelheid rook die van het hout komt verminderd en heeft u hier minder last van. Let er wel op dat u het haardhout in een goede houtopslag bewaard. Het hout kan namelijk nog steeds nat worden door de weersomstandigheden. De ideale omstandigheden om uw beste haardhout dat ovengedroogd is te bewaren is buiten in een houtopslag.


BESTE HAARDHOUT KIEZEN

Er zijn verschillende soorten haardhout, maar welke is het beste voor u? Het beste haardhout kiezen kan soms lastig zijn. Kunt u geen keuze maken? Dan kunt u ook gemixt haardhout proberen. U heeft keuze tussen verschillende mixen. Voor een snelle ontbranding is de mix van elzenhout en berkenhout ideaal. Weet u niet hoe u het beste haardhout kan kiezen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag met het maken van uw keuze.


BESTE HAARDHOUT KOPEN

Bent u op zoek naar haardhout van hoogwaardige kwaliteit? Het beste haardhout kopen doet u gemakkelijk in onze webshop. U kunt uw bestelling laten bezorgen of zelf afhalen bij onze opslag in Hoogeveen. Al onze bestellingen worden met een palletwagen bezorgd en op de stoep geleverd. Daarnaast zorgen wij voor een snelle levering! Bestelt u op een werkdag voor 14:00? Dan heeft u uw bestelling de volgende werkdag in huis! Dus wilt u het beste haardhout kopen en snel in huis hebben? Dan bent u bij 123hout.nl aan het juiste adres!

Contact form