Haardhout

Haardhout is er in diverse soorten. Er zijn harde houtsoorten, zoals beukenhout en eiken haardhout, en zachte soorten zoals elzenhout. Berkenhout zit daar tussenin. Hoewel er veel soorten hout geschikt zijn als haardhout, zijn er ook diverse soorten waarmee u beter niet kunt stoken in uw kachel of openhaard. Want u wilt in uw huis een vuur dat mooi, schoon en veilig brandt. 

Goed haardhout kopen

Waar let u op wanneer u hout voor de openhaard gaat bestellen?

  • De houtsoort. Gebruik geen houtsoorten met veel hars. Buiten kan dat wel, want hars brandt goed en ruikt lekker, maar binnen kan het gevaarlijk zijn. Hars vervuilt namelijk het rookkanaal waardoor u kans heeft op schoorsteenbrand. Gebruik voor het stoken in uw kachel of openhaard dus altijd hout dat speciaal geschikt is als openhaardhout.
  • Hard of zacht hout. Hard hout geeft mooie rustige vlammen en blijft lang nagloeien. Zacht hout brandt sneller op en geeft een wat avontuurlijker vlammenspel.
  • Schoon hout. Gebruik in de openhaard nooit hout waar nog verf, lak of andere chemische producten op zitten. Bij verbranding kunnen er giftige gassen vrijkomen.
  • Droog hout. Nat hout brandt slecht en produceert veel rook. Ovengedroogd hout is het beste hout voor de openhaard of kachel. Dat ruikt lekker, is mooi, schoon en vrij van schimmels of ongedierte. Bovendien geeft het lang een comfortabele warmte af.

 

Goedkoop openhaardhout

Het beste haardhout koopt u bij 123hout.nl tegen budgetprijzen. Al ons hout is speciaal geselecteerd ovengedroogd haardhout. U kunt bij ons diverse soorten openhaardhout bestellen. Eiken haardhout is nog steeds erg populair vanwege de lange brandduur en het speelse vlammenspel. Maar ook haagbeukhout is uitstekend hout om in de kachel of openhaard te branden. Of elzenhout; dat brandt wat korter maar des te feller en het geurt heerlijk.

 

Online hout bestellen

Haardhout kopen is nu makkelijker dan ooit! U bestelt het gewoon online en we komen het bijvoorbeeld de volgende dag bij u thuis brengen. We bezorgen gratis, de chauffeur laat precies weten hoe laat hij komt en helpt u nog bij het wegzetten ook. In onze webshop vindt u al onze houtsoorten overzichtelijk naast elkaar.

Magento Flexible Products Widget by EMThemes Magento Themes & Magento Templates