Stookhout

Met een mooie voorraad stookhout komt u de koude dagen wel door. Bij dit hout is het belangrijk dat het schoon en ovengedroogd is. Hiervoor zit u goed bij 123hout.nl! We leveren ons hout bovendien gekloofd, zodat het meteen klaar is voor gebruik. U kunt het bestellen in zakken, netten of op een (halve) pallet. Op deze pagina vertellen we u graag meer over ons stookhout en welke soort het meest geschikt is voor uw houtkachel, openhaard of andere warmtebron.

Welk stookhout?

Met het ruime aanbod van 123hout.nl is het best lastig te bepalen welk stookhout geschikt is voor uw kachel of haard. Daarom geven we u hier graag meer informatie over. Wanneer u een kleine houtkachel of openhaard heeft zijn zachte houtsoorten een aanrader, zoals elzenhout en berkenhout. Deze ontbranden namelijk sneller dan hardhout.

Bij harde houtsoorten heeft u meerdere blokken nodig om optimaal te kunnen stoken. Daarom zijn deze houtsoorten (eikenhout, essenhout, beukenhout) meer geschikt voor een (middel)grote houtkachel of openhaard. Welk stookhout de beste optie is, is dus afhankelijk van de grootte van uw kachel of haard.

Stookhout kopen

Bij 123hout.nl kunt u eenvoudig online uw stookhout kopen. U kunt het haardhout laten bezorgen of zelf afhalen bij onze opslag in Hoogeveen. Wist u dat btw en levering zijn inbegrepen bij de prijs van onze houtblokken? Daarom profiteert u bij ons van een snelle én gratis bezorging. Wanneer u stookhout gaat kopen, raden wij u aan om gelijk aanmaakmateriaal mee te bestellen. U vindt bij ons onder andere aanmaakhout, aanmaakblokjes en houtkrullen.

Stookhout kachel

Het belangrijkste bij stookhout voor uw kachel is natuurlijk dat het snel ontbrandt en uw woonruimte aangenaam opwarmt. Met elzenhout en berkenhout heeft u genoeg aan één of twee blokken om een vuur op gang te brengen. U geniet al snel van een mooi vlammenspel en in het geval van berkenhout een felle vlam en prettige geur. Door de snelle ontbranding is dit stookhout voor de kachel ook zeer geschikt om te gebruiken voor uw vuurkorf.

Soorten stookhout

U vindt bij 123hout.nl diverse soorten stookhout. Dit kan onderling behoorlijk verschillen qua verbranding, geur en vlammenspel. Zo krijgt u met beukenhout en essenhout een mooi en rustig vlammenspel. Beiden verspreiden bovendien een heerlijke geur. Eikenhout smeult meer, maar geeft wél heel veel warmte af. Gebruikt u het liefst verschillende soorten stookhout voor uw vuur? Neem dan eens een kijkje bij ons gemixt haardhout. U heeft de keuze uit harde en zachte houtsoorten.

Gedroogd stookhout

Al het hout van 123hout.nl wordt gegarandeerd grondig gedroogd. Dergelijk stookhout zal bij verbranding niet gaan sissen of spatten. Bovendien komt er veel minder rook vrij en is de warmteafgifte optimaal. Al ons hout wordt gedroogd in speciale droogkamers, gestookt op biomassa. Zo kunnen wij de CO2 uitstoot minimaal houden. Wanneer u gedroogd stookhout koopt bij 123hout.nl is het van belang dat u het ook droog opslaat, bijvoorbeeld in uw woning of een vochtvrije schuur.

Stookhout bestellen

Bij 123hout.nl geldt: hoe meer stookhout u bestelt, hoe meer u bespaard. U vindt bij ons de volgende soorten hout:


De laatstgenoemde houtsoort is redelijk nieuw in ons aanbod. Het is heel duurzaam hout, omdat de blokken zeer hard zijn en langzaam branden. Bovendien geniet u van een levendig en knapperend vuur. Ook komt er een heerlijke geur vrij tijdens het stoken. Wilt u deze of een andere soort stookhout bestellen? Bij 123hout.nl profiteert u van een scherpe prijs!

Koop nu stookhout

Schrijf u nú in voor onze nieuwsbrief!