>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Stookhout

Met een grote voorraad stookhout komt u de koude dagen wel door! Bij stookhout is het belangrijk dat het schoon en ovengedroogd is. En dan zit u goed bij 123hout.nl! We leveren enkel droog stookhout en bovendien is alles gekloofd, zodat het meteen klaar is voor gebruik. U kunt uw stookhout bestellen in zakken, netten of op een (halve) pallet. We vertellen u graag meer over ons stookhout en welke soort het meest geschikt is voor uw houtkachel, openhaard of andere warmtebron.

WAT IS HET BESTE STOOKHOUT?

Wanneer u een kleine houtkachel of openhaard heeft zijn zachte houtsoorten een aanrader, zoals elzenhout en berkenhout. Een zachte houtsoort ontbrandt namelijk sneller dan hardere soorten. Bij harde houtsoorten heeft u meerdere blokken nodig om optimaal te kunnen stoken. Daarom zijn deze houtsoorten meer geschikt voor een (middel)grote kachel of openhaard. U kunt gerust contact opnemen voor advies als u niet zeker weet welk stookhout u het beste kunt kiezen.

STOOKHOUT KOPEN

Bij 123hout.nl kunt u eenvoudig online uw stookhout kopen. U kunt het haardhout laten bezorgen of zelf afhalen bij onze opslag in Hoogeveen. Wist u dat btw en levering zijn inbegrepen bij de prijs van onze houtblokken? Daarom profiteert u bij ons van een snelle én gratis bezorging. Wanneer u stookhout gaat kopen, raden wij u aan om gelijk aanmaakmateriaal mee te bestellen. U vindt bij ons onder andere aanmaakhout, aanmaakblokjes en houtkrullen.

STOOKHOUT KACHEL

Het belangrijkste bij stookhout voor uw kachel is natuurlijk dat het snel ontbrandt en uw woonruimte aangenaam opwarmt. Met elzenhout en berkenhout heeft u genoeg aan één of twee blokken om een vuur op gang te brengen. U geniet al snel van een mooi vlammenspel en in het geval van berkenhout een felle vlam en prettige geur. Door de snelle ontbranding is dit stookhout voor de kachel ook zeer geschikt om te gebruiken voor uw vuurkorf.

OVENGEDROOGD STOOKHOUT

Al ons hout wordt gegarandeerd grondig gedroogd. Ovengedroogd stookhout zal bij verbranding niet gaan sissen of spatten. Bovendien komt er bij goed gedroogd hout veel minder rook vrij en is de warmteafgifte optimaal. Al ons hout wordt gedroogd in speciale droogkamers, gestookt op biomassa, zo kunnen we de CO₂-uitstoot minimaal houden. Wanneer u ovengedroogd stookhout aanschaft, is het van belang dat u het ook droog opslaat, bijvoorbeeld in uw woning of een vochtvrije schuur. Zo behoudt het stookhout altijd het perfecte vochtpercentage.

STOOKHOUT VOOR UW KACHEL OF HAARD

Het belangrijkste bij stookhout voor uw kachel of haard is dat het snel ontbrandt en uw woonruimte aangenaam opwarmt. Maar welk stookhout nu het beste stookhout is voor u, is afhankelijk van het soort kachel dat u heeft en uw persoonlijke voorkeuren. Binnen ons assortiment vindt u verschillende soorten stookhout, met elk unieke eigenschappen. Met elzenhout en berkenhout heeft u genoeg aan één of twee blokken om een vuur op gang te krijgen. Hierdoor geniet u al snel van een mooi vlammenspel en in het geval van berkenhout een felle vlam vergezeld van een prettige geur. Door de snelle ontbranding is dit stookhout voor de kachel ook zeer geschikt om te gebruiken voor uw vuurkorf. Bij harde houtsoorten zoals beuken, essen of eikenhout heeft u meerdere blokken nodig om een mooi en duurzaam vuur te creëren. Het voordeel hiervan is dat u niet regelmatig nieuwe blokken in uw houtkachel of haard hoeft te leggen.

DE VOORDELEN VAN KWALITATIEF STOOKHOUT

In ons assortiment vindt u enkel stookhout van hoge kwaliteit. Zo hebben we uitsluitend schoon stookhout en is al ons hout gekloofd. Hierdoor kunt u direct beginnen met stoken wanneer u het stookhout geleverd heeft gekregen. Bovendien profiteert u met ons haardhout van een efficiënte verbranding waar veel warmte bij vrijkomt met minder rook en restproducten. Hierdoor kunt u ook weer kosten besparen, wat het stookhout goedkoop maakt in verhouding met hout dat niet efficiënt verbrandt. Zo draagt u ook weer bij aan de duurzaamheid, omdat u minder hout nodig heeft voor dezelfde warmteafgifte.

WAT KOST EEN KUUB STOOKHOUT?

De stookhout prijs per kuub is afhankelijk van de houtsoort die u nodig heeft. Elke houtsoort heeft unieke eigenschappen en vaak zijn harde houtsoorten prijziger dan zachte houtsoorten. Bij stookhout kopen is het wel van belang dat u let op de kwaliteit en niet enkel de prijs. Vaak heeft goedkoop stookhout een minder efficiënte verbranding, waardoor het onder andere meer rookontwikkeling veroorzaakt.

STOOKHOUT BESTELLEN BIJ 123HOUT

Bij 123hout.nl geldt: hoe meer stookhout u bestelt, hoe meer u bespaart. U vindt bij ons diverse soorten stookhout:

Ons gemixte haardhout is een zeer voordelige keuze. Het is een mix van verschillende soorten mooi stookhout, die elkaar mooi aanvullen. Het is een duurzame keuze, omdat de blokken zeer hard zijn en langzaam branden. Bovendien geniet u van een levendig en knapperend vuur, van goedkoop stookhout. Ook komt er een heerlijke geur vrij tijdens het stoken. Wilt u deze of een andere soort stookhout kopen? Bij ons kunt u uw bestelling laten bezorgen of zelf afhalen bij onze opslag in Hoogeveen.

IS ELZENHOUT GOED STOOKHOUT?

Ja, hout van de els is een veelgebruikte houtsoort om te stoken vanwege de gemakkelijke ontbranding en het hoge rendement. Het is zacht hout, waardoor het in zowel kleine als grote kachels kan. U kunt ook hard stookhout kopen met nog een duurzamere verbranding, hiervoor heeft u meerdere blokken nodig om het vuur op gang te krijgen.

Contact form