>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Ovengedroogd haardhout

Bij 123hout.nl profiteert u niet alleen van ovengedroogd haardhout. Het hout is ook schoon en wordt door ons voor u gekloofd. Zo is het gelijk klaar voor gebruik. U vindt bij ons een ruim aanbod haardhout, met zowel zachte als harde houtsoorten:


Vraagt u zich af hoe we ons haardhout drogen en wat de voordelen zijn van gedroogd hout? Daar leest u op deze pagina meer over. Zo weet u zeker dat u het beste ovengedroogde haardhout koopt!

OVENGEDROOGD HAARDHOUT STOKEN

U krijgt de hoogste warmteafgifte wanneer u stookt met ovengedroogd haardhout. Het hout moet zeker niet te vochtig zijn. Dan brandt het niet goed en zal het gaan sissen en knetteren. Tevens is er zo veel rook- en roetontwikkeling. Hierdoor raakt uw rookkanaal sneller verontreinigd, waardoor er veel vervuilende stoffen in de lucht komen. Door met ovengedroogd haardhout te stoken komen er geen zuren en andere stoffen meer vrij. Het hout bevat idealiter 9 tot maximaal 20% vocht.

OVENGEDROOGD HAARDHOUT VOORDELEN

U profiteert van vele voordelen met ovengedroogd haardhout. Deze hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Droog hout ontvlamt beter
  • Minimale aanslag in het rookkanaal
  • Schone verbranding en volledige verbranding (weinig asresten)
  • Vrij van ongedierte en schimmel
  • Geeft meer warmte af en dat is weer milieuvriendelijker


Ons brandhout komt uit verantwoord en duurzaam bosbeheer, dat wil zeggen hout met een FSC- en PEFC keurmerk. En het wordt ook nog eens op een duurzame manier geproduceerd. De droogkamers worden gestookt op biomassa, een milieuvriendelijke brandstof. Wilt u meer weten over de voordelen van ovengedroogd haardhout? Neem dan gerust contact met ons op.

OVENGEDROOGD HAARDHOUT SCHOON

Wist u dat ovengedroogd haardhout schoon is op twee manieren? De houtblokken zelf zijn schoon, dat wil zeggen: vrij van ongedierte en schimmel. Daarnaast kunt er ook schoon mee stoken, waardoor uw rookkanaal minder verontreinigd raakt. Door de minimale rookvorming is het hout bovendien zeer geschikt voor buiten, bijvoorbeeld in de houtkorf of vuurschaal. Hieronder leest u meer over hoe we ons ovengedroogde haardhout schoon krijgen.

OVENGEDROOGD HAARDHOUT DROOGPROCES

Bij 123hout.nl vertellen we u graag meer over ons ovengedroogd haardhout en het droogproces. Voordat het hout de oven in gaat, worden de gekapte stammen in de fabriek machinaal gezaagd en gekloofd. De gekloofde blokken gaan op pallets de droogkamers in. Na ongeveer vijf tot acht dagen is het haardhout voldoende gedroogd. Het precieze aantal dagen verschilt per houtsoort.

Onze droogovens worden gestookt met biomassa die overblijft uit de zagerijen. In de droogkamers heerst een continue temperatuur van ongeveer 70°C. Het water dat uit het brandhout komt tijdens het drogen wordt via grote ventilatoren (die weer draaien op 100% groene energie) naar buiten afgevoerd. Door de luchtcirculatie en de continue afvoer van waterdamp is het droogproces van ovengedroogd haardhout zeer snel.

OVENGEDROOGD HAARDHOUT TEST

Na het droogproces ondergaat ons ovengedroogd haardhout een test. Hierbij is het belangrijk dat het vochtigheidspercentage van het hout onder de 20% is gezakt. Elke houtsoort wordt gecontroleerd, zowel van buiten als in de kern. Ook checken we de inhoud van onze pallets, omdat hout krimpt tijdens het droogproces. Wanneer nodig worden de pallets aangevuld. Tijdens de testfase laten we het haardhout nog twee volle dagen uitademen. Na onze uitgebreide test is het ovengedroogde haardhout klaar om gestookt te worden.

OVENGEDROOGD HAARDHOUT BESTELLEN

U kunt bij ons eenvoudig ovengedroogde haardhout bestellen op een (halve) pallet, in netten of in zakken. Daarnaast vindt u bij ons handig aanmaakmateriaal, zoals aanmaakhout, aanmaakblokjes en houtkrullen. U kunt uw haardhout laten bezorgen of zelf afhalen bij onze opslag in Hoogeveen. De prijzen van ons hout zijn inclusief btw en levering. Wanneer u dus kiest voor bezorging, betaalt u hier niet extra voor! Ovengedroogd haardhout bestellen doet u daarom bij 123hout.nl.

Contact form