>
  • Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Kachelhout

Bij 123hout.nl vindt u een ruim aanbod kachelhout. Het is een type hout dat zo gekloofd en gedroogd is voor het gebruik in een hout kachel of openhaard. Wanneer u gaat stoken is het belangrijk om goed droog hout te gebruiken. Droog kachelhout heeft namelijk een laag vochtgehalte en geeft daardoor meer warmte af met een duurzamere verbranding. En wilt u kachelhout kopen tegen voordelige prijzen? In ons assortiment vindt u diverse harde en zachte houtsoorten met elk eigen kenmerken. Zo kiest u eenvoudig het soort kachelhout dat aan uw wensen en behoeften voldoet.

DROOG KACHELHOUT

In ons assortiment vindt u uitsluitend ovengedroogd kachelhout, wat betekent dat u het direct kunt gebruiken wanneer u het heeft ontvangen. Door het gebruik van droog hout en het kiezen van de juiste houtsoort, kunt u uw huis op een veilige en duurzame manier verwarmen. De keuze van uw houtsoort hangt af van de grootte van uw kachel en de gewenste warmteafgifte. Harde houtsoorten zoals essenhout of kachelhout eiken hebben een duurzame verbranding met veel warmteafgifte. Wel heeft u meer kachelhout nodig om deze soorten kachelhout aan te krijgen. Een zachte houtsoort zoals berkenhout daarentegen, is eenvoudiger aan te steken met minder brandhout.

KACHELHOUT VOORDELEN

In onze opslag hebben we een ruime hoeveelheid kachelhout. De voordelen hiervan zijn dat we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Al ons hout is duurzaam; afkomstig uit verantwoord bosbeheer. U kunt uw haardhout bij ons gratis laten bezorgen of afhalen bij onze opslag in Hoogeveen. In het laatste geval zullen we de zakken, netten of pallets met hout op uw aanhanger (of ander voertuig) plaatsen met een heftruck. Hieronder de voordelen van ons kachelhout op een rijtje:

  • Diverse houtsoorten om uit te kiezen
  • Duurzaam haardhout
  • Gratis bezorgen of afhalen
  • Scherpe prijzen

HOE DROOG MOET KACHELHOUT ZIJN?

Over het algemeen wordt aangenomen dat kachelhout een vochtgehalte van minder dan 20% moet hebben. Wanneer dit hoger is, zal het meer rook en vuil produceren in uw houtkachel en minder warmte afgeven.

BESTE HOUT VOOR HOUTKACHEL

Als u op zoek bent naar houtkachel hout, heeft u bij ons ruime keuze. U kunt kachelhout kopen op basis van de soort openhaard die u heeft. Harde houtsoorten zijn perfect voor een (middel)grote haard, terwijl zacht hout weer ideaal is voor kleine haarden. Dit heeft te maken met de snelheid van de ontbranding van het hout en de warmte die het afgeeft. Kachel essen hout is bijvoorbeeld een harde houtsoort die veel warmte afgeeft en er zijn meer blokken nodig voor de ontbranding. Berkenhout is juist weer een zachte houtsoort met een snelle ontbranding, wat het erg geschikt maakt voor een kleinere haard.

WAT KOST KACHELHOUT?

De kosten voor kachelhout kunnen verschillen per houtsoort, maar over het algemeen geldt wel dat een zachte houtsoort vaak duurder is dan harde houtsoorten. Daarnaast heeft kwalitatief goed en gedroogd kachelhout vaak een hogere prijs, omdat u er in verhouding langer mee doet en er fijner mee kunt stoken.

KACHELHOUT KOPEN BIJ 123HOUT

Bij 123hout kunt u eenvoudig uw kachelhout online bestellen! U kunt bij ons kachelhout bestellen van bijna elke soort kachelhout zoals eiken-, beuken-, berken-, elzen- en essenhout. Al ons kachelhout gaat door een kwaliteitskeuring, waardoor u zeker weet dat u kwalitatief hoogwaardig kachelhout krijgt. Bovendien is al ons kachelhout duurzaam en afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Door te kiezen voor onze houtmix, kunt u uw kachelhout goedkoop bestellen. Zo'n mix bestaat uit verschillende soorten kachelhout die niet door de keuring kwamen, maar nog prima voor uw houtkachel gebruikt kunnen worden.

KACHELHOUT LEVERING

Wist u dat de prijs van ons kachelhout inclusief btw en levering is? Ook kunt u bij uw bestelling kiezen voor levering op een specifiek dagdeel; voor of na 12 uur ‘s middags. In overleg met de chauffeur kan uw bestelling op de gewenste plek gezet worden. De voorwaarde hierbij is dat de afleverplek goed bereikbaar is en de ondergrond verhard. U hoeft hier niet per se bij aanwezig te zijn. We zorgen voor een snelle levering van uw kachelhout.

Contact form