>
 • Pallets worden gratis thuisbezorgd

 • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

 • Direct stoken na het leveren

 • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Brandhout

Bij 123hout.nl vertellen we u graag meer over ons brandhout. Dit is hout dat is klaargemaakt om meteen te kunnen branden in een open haard, houtkachel of een houtgestookte oven. Het hout wordt gekloofd en gedroogd in een droogkamer. Omdat wij dit voor u verzorgen, scheelt het u een hoop tijd. Het brandhout kan worden gestookt in een houtkachel of haard voor sfeervolle verwarming. Voorbeelden van verwarmers zijn onder andere:

 • Houtkachel, zoals een speksteenkachel of HR houtkachel
 • Open haard
 • Vuurkorf
 • Vuurschaal
 • Buitenhaard (steen of metaal)

BRANDHOUT TOEPASSINGEN

Met een grote voorraad brandhout komt u de winterperiode wel door. Maar niet alleen in de winter heeft brandhout toepassingen, ook ‘s zomers kunt u stoken in een buitenhaard. 123hout.nl levert het hele jaar door brandhout uit eigen voorraad, zo kunt u altijd genieten van een warm en gezellig vuur. Wij leveren verschillende soorten hout voor het optimaal stoken. En voor iedere type stoker of soort kachel, verkopen wij een type brandhout voor diverse toepassingen.

BRANDHOUT VOORDELEN

U profiteert van vele voordelen met het brandhout van 123hout.nl. Zo is het hout al voor u gekloofd en gedroogd, dus dat scheelt een hoop tijd. Bovendien leveren wij het hout netjes in zakken, netten of op pallets. Zo kunt u het eenvoudig verplaatsen en opbergen. Nog één van onze brandhout voordelen: u krijgt het hout gratis thuisbezorgd. Ook kunt u hierbij het tijdsvak van de levering aangeven; voor of na 12 uur ‘s middags.

BRANDHOUT STOKEN

Om zo lang mogelijk te genieten van een haard of houtkachel is het van belang om optimaal uw brandhout te stoken. Hierbij geldt: een goed begin is het halve werk. Gebruik daarom aanmaakblokjes, houtkrullen en aanmaakhout om het vuur op gang te krijgen. Zeker hardhout kan wel wat extra brandstof (en zuurstof) gebruiken. Zacht hout brandt gemakkelijker en is zeer geschikt wanneer u een beginner bent in het brandhout stoken.

BRANDHOUT SOORTEN

U vindt bij 123hout.nl verschillende brandhout soorten. We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet:


Dit zijn zowel zachte als harde houtsoorten. Het voordeel van zacht haardhout is dat dit sneller ontbrandt en daarmee meer geschikt is wanneer u een beginnende ‘stoker’ bent. Hardhout is echter duurzamer; het brandt langzamer en daardoor langer. Welke brandhout soorten u het beste kunt kiezen, hangt ook af van uw kachel of haard. Daar leest u hieronder meer over.

BRANDHOUT TIPS

Bij 123hout.nl geven we u graag tips over ons brandhout, zodat u snel de juiste keuze kunt maken. In het overzicht hieronder ziet u wat de kenmerken zijn van onze houtsoorten:
 

Kenmerken      Zacht hout      Hard hout
Soorten hout      berken, elzen      beuken, essen, eiken
Geschiktheid kachel      kleine tot middelgrote kachels      grote kachels
Brandduur      1 tot 1,5 uur per blok      1,5 tot 2 uur per blok


Zoals u ziet is hardhout vooral geschikt voor grote kachels en haarden, omdat u meerdere houtblokken nodig heeft om een levendig vuur te stoken. Bij zacht hout is dit niet het geval, omdat deze houtblokken sneller ontbranden. We hebben nog een aantal brandhout tips voor u op een rijtje gezet:

 • Berkenhout is zeer geschikt voor de vuurkorf door de gemakkelijke ontbranding. Ook wanneer het vuur is gedoofd, krijgt u het snel weer op gang.
 • Beukenhout wordt ook veel gebruikt voor vuurschalen. Doordat het hout gaat verkolen is het gemakkelijker te verdelen en de warmte te sturen.

DROOG BRANDHOUT

Het is van belang om te stoken met droog brandhout. Wanneer u ovengedroogd hout koopt, dient u het ook droog op te slaan. De beste plek hiervoor is in uw woning of een vochtvrije schuur, maar buiten onder een overkapping is ook prima. Het voordeel van de eerste optie is dat gestapeld haardhout erg stijlvol kan zijn in uw woning. Bovendien hoeft u droog brandhout zelf niet meer te drogen, een proces dat twee jaar in beslag kan nemen.

BRANDHOUT PRIJS

We maken het u gemakkelijk bij 123hout.nl: u vindt de prijs van ons brandhout gewoon online. En hoe meer u bestelt, hoe meer u bespaart. U kunt het hout in netten bestellen, die per net ongeveer 10 kg houtblokken bevatten. U heeft de keuze uit 15, 30 of 60 netten (en 72 stuks als extra optie bij gemixt haardhout). Ook een halve of hele pallet is mogelijk, deze bevat respectievelijk 500 tot 800 kg houtblokken. De prijs van ons brandhout is inclusief btw en levering.

BRANDHOUT KOPEN

Wanneer u brandhout gaat kopen bij 123hout.nl kunt u dit laten bezorgen of zelf afhalen bij onze opslag in Hoogeveen. U hoeft niet per se thuis te zijn wanneer wij het openhaardhout afleveren. We plaatsen de zakken, netten of pallets waar u dat wilt, met als voorwaarde dat deze plek bereikbaar is en de ondergrond verhard. Daarnaast is telefonische bereikbaarheid gewenst. Indien u een grindpad heeft, kunt u een kooiaap bij bestellen, maar daar betaalt u extra voor. Zo maken we brandhout kopen gemakkelijk voor u.

Contact form