Kachelhout

Bij 123hout.nl vindt u een ruim aanbod kachelhout. Iedere houtsoort heeft zo zijn eigen kenmerken, zoals geur, soort vlammenspel, verbrandingssnelheid en type hout (hard of zacht). Niet elke soort is geschikt voor uw houtkachel. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat. Al ons hout is gekloofd en gedroogd. Hierdoor bespaart u tijd en energie. We leveren ons kachelhout in zakken, netten en op pallets. Zo kunt u het eenvoudig verplaatsen en opbergen.

KACHELHOUT ONLINE

Bij 123hout.nl kunt u niet alleen uw kachelhout online bestellen, we voorzien u ook van uitgebreide informatie. Bij elke houtsoort kunt u lezen waarvoor deze geschikt is:


Zo vindt u bij ons zowel harde als zachte houtsoorten. Hardhout raden we aan voor de meer ervaren stoker, omdat dit minder snel ontbrandt. Omdat zacht hout snel en relatief eenvoudig ontbrandt, bevelen we deze houtsoort aan voor de beginnende stoker. Heeft u uw keuze gemaakt? Bestel dan uw kachelhout online bij 123hout.nl!
 

Kenmerken      Zacht hout      Hard hout
Soorten hout      berken, elzen      beuken, essen, eiken
Geschiktheid kachel      kleine tot middelgrote kachels      grote kachels
Brandduur      1 tot 1,5 uur per blok      1,5 tot 2 uur per blok

KACHELHOUT VOORDELEN

In onze opslag hebben we een ruime hoeveelheid kachelhout. De voordelen hiervan zijn dat we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Al ons hout is duurzaam; afkomstig uit verantwoord bosbeheer. U kunt uw haardhout bij ons gratis laten bezorgen of afhalen bij onze opslag in Hoogeveen. In het laatste geval zullen we de zakken, netten of pallets met hout op uw aanhanger (of ander voertuig) plaatsen met een heftruck. Hieronder de voordelen van ons kachelhout op een rijtje:

  • Diverse houtsoorten om uit te kiezen
  • Duurzaam haardhout
  • Gratis bezorgen of afhalen
  • Scherpe prijzen

DROOG KACHELHOUT

Het is belangrijk dat het kachelhout goed droog is wanneer u het gaat gebruiken. Te vochtig hout geeft veel rookontwikkeling en minder warmteafgifte dan droog hout. Ook zal het gaan sissen en is er kans dat het hout gaat spatten. Daarom adviseren wij u droog kachelhout te kopen via 123hout.nl. Dit hout is gegarandeerd droog, geeft veel warmte en u heeft geen last van rookontwikkeling.

Al het hout van 123hout.nl wordt gedroogd in speciale droogkamers, die worden gestookt met biomassa. Op deze manier kunnen wij de CO2 uitstoot minimaal houden, wat weer goed is voor mens en milieu.

KACHELHOUT SOORTEN

Bij 123hout.nl geven we u graag tips over onze verschillende soorten kachelhout. Zo bieden we u gemixt hout, waarmee u geniet van een mooi en rustig vlammenspel en een hoog rendement. En wist u dat berkenhout zeer geschikt is voor de vuurkorf, omdat het gemakkelijk brandt? Ook wanneer het vuur is gedoofd, heeft u het snel weer op gang.

DUURZAAM KACHELHOUT

Op verschillende manieren is ons kachelhout duurzaam. Het is niet alleen afkomstig uit verantwoord bosbeheer, maar ook zeer goed gedroogd. Wanneer u het hout verbrandt komt er daardoor zeer weinig rook vrij, waardoor de CO2 uitstoot minder is. Of kachelhout duurzaam is hangt ook af van hoe hard het is. Hoe harder het hout, hoe langer het brandt waardoor u minder houtblokken nodig heeft voor een aangenaam vuur.

KACHELHOUT STOKEN

Uw woonkamer (of andere ruimte) is snel aangenaam warm wanneer u kachelhout gaat stoken. Wij raden u aan om hierbij aanmaakblokjes, houtkrullen en aanmaakhout te gebruiken, zodat het vuur goed op gang komt. Naast brandstof dient u het vuur ook te voorzien van voldoende zuurstof, zodat het snel zal branden. De luchttoevoer kunt u regelen met een klep of schuif in uw kachel. Overigens vat bij het kachelhout stoken de gekloofde kant van hout eerder vlam dan de bast. Hier kunt u rekening mee houden bij het opbouwen van uw vuur.

KACHELHOUT LEVERING

Wist u dat de prijs van ons kachelhout inclusief btw en levering is? Ook kunt u bij uw bestelling kiezen voor levering op een specifiek dagdeel; voor of na 12 uur ‘s middags. In overleg met de chauffeur kan uw bestelling op de gewenste plek gezet worden. De voorwaarde hierbij is dat de afleverplek goed bereikbaar is en de ondergrond verhard. U hoeft hier niet per se bij aanwezig te zijn. We zorgen voor een snelle levering van uw kachelhout.

KACHELHOUT KOPEN

U kunt bij 123hout.nl eenvoudig online kachelhout kopen. We bieden u zakken, netten en pallets met haardhout. Daarnaast leveren wij de meeste houtsoorten in netten met een inhoud van circa 10 kg en zowel halve als hele pallets. Wilt u kachelhout kopen en het gratis laten bezorgen of komen afhalen? Maak dan een account aan en bestel het gelijk online!

Koop nu haardhout