Zuid-Afrikaans hardhout

Zuid-Afrikaans hardhout

Zuid Afrikaans hardhout

Vanaf heden mag 123hout.nl zich trotse importeur noemen van Zuid Afrikaans hardhout! We zijn hier zo enthousiast over omdat dit hout heel duurzaam is. De blokken zijn zeer hard en branden in langzaam tempo op, waardoor u zeer duurzaam kunt stoken! Een ander voordeel van Zuid Afrikaans hardhout is de heerlijke geur die het afgeeft. Het hout is nog harder dan eikenhout en geeft heel veel warmte af. Wilt u Zuid Afrikaans hardhout bestellen? Bij 123hout.nl bezorgen we uw pallet gratis!

  • De houtblokken zijn zeer hard en hebben een langzame verbranding.
  • Uw kachel of haard hoeft minder vaak bijgevuld te worden.
  • Er komt een heerlijke geur vrij tijdens het stoken.
  • De gekleurde vlammen zijn prachtig om naar te kijken.
  • De blokken geven een levendig en knapperend vuur, vooral geschikt voor een gesloten systeem.
  • Geen rookvorming.

 

NIEUW ZUID AFRIKAANS HARDHOUT

Naast de vele houtsoorten die u bij 123hout.nl kunt vinden, is Zuid Afrikaans hardhout nieuw in ons aanbod. Het hout is op natuurlijke wijze gedroogd in Zuid-Afrika. Dit gebeurt in duurzaam beheerde bossen. Het hout wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en de blokken worden echt goed gedroogd. Dit brandhout is zéér hard met een erg langzame (en dus duurzame) verbranding als gevolg. Zuid Afrikaans hardhout (nieuw in ons aanbod) valt dan ook onder de duurzame houtsoorten, zoals eikenhout, beukenhout en essenhout.

 

ZUID AFRIKAANS HARDHOUT DUURZAAM

De naam zegt het al; Zuid Afrikaans hardhout is duurzaam en afkomstig uit Zuid Afrika. Hier hebben de blokken meerdere maanden liggen drogen in een warme omgeving. Dit heeft ervoor gezorgd dat het vochtpercentage van het hout heel laag is. U kunt het vergelijken met gedroogd haardhout, alleen doet u nóg langer met Zuid-Afrikaans hardhout! Deze soort is extra duurzaam en staat bekend om de stevigheid en hardheid.

 

ZUID AFRIKAANS HARDHOUT STOKEN

Kenmerkend aan het stoken van Zuid Afrikaans hardhout is dat het een heerlijke geur afgeeft. Het hout is namelijk afkomstig van de eucalyptusboom. U zult niet alleen genieten van een heerlijke geur maar ook van een levendig haardvuur. Doordat het hout af en toe kan knapperen raden we het vaak aan voor gesloten systemen, maar het kan uiteraard ook voor open haarden worden gebruikt. Maak de kachel eerst goed warm met aanmaakblokjes / houtkrullen en aanmaakhout. Daarna kunt u verder stoken met Zuid Afrikaans hardhout.

Tip: zorg voor voldoende zuurstof, zodat de blokken goed kunnen ontbranden.

 

ZUID AFRIKAANS HARDHOUT HAARDVUUR

Door de langzame verbranding heeft u met Zuid Afrikaans hardhout voor uw haardvuur minder blokken nodig. Bovendien is uw haardvuur prachtig om naar te kijken met lichtrode en blauwe vlammen. Omdat ons Zuid Afrikaans hardhout nieuw is in het aanbod, kunt u een proefpakket proberen. Bevalt het hout u? Dan kunt u via onze webshop meerdere zakken kopen of een pallet met 500 kg houtblokken. Zo kunt u nog wel even vooruit met het stoken van Zuid Afrikaans hardhout op uw haardvuur!

 

ZUID AFRIKAANS HARDHOUT KOPEN

Wilt u weten wat voor ‘vlees’ u in de kuip heeft? Dan kunt u in plaats van een grote hoeveelheid Zuid Afrikaans hardhout kopen ook kiezen voor een proefpakket. De blokken zijn verpakt in speciaal ontworpen plastic tassen. Deze zijn zeer stevig, hebben een handvat en zijn daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Een proefpakket met Zuid-Afrikaans hardhout bevat drie van deze zakken met 10 kg blokken per zak. Wilt u eerst meer weten over ons Zuid Afrikaans hardhout voordat u het gaat kopen? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van 123hout.nl.