OPENHAARDHOUT

Met het openhaardhout van 123hout kunt u echt genieten van uw openhaard of houtkachel. Bij ons vindt u verschillende soorten haardhout van de allerbeste kwaliteit. Voor absolute budgetprijzen bestelt u bij ons hele of halve pallets, maar ook openhaardhout in netten. Daarbij heeft u de keuze uit 15, 30 of 60 netten van ca. 10 kg per stuk. Maak het uzelf gemakkelijk en plaats een bestelling in onze webshop. Wij zorgen voor een snelle levering!

Openhaardhout drogen

U bent zeker aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar het beste openhaardhout. Bij 123hout.nl drogen wij al het haardhout namelijk eerst in speciale grote droogkamers. Hierdoor kunnen we het hele jaar stookklaar hout direct uit voorraad leveren. Doordat wij ons openhaardhout op deze manier drogen, hoeft u dat niet meer zelf te doen. Hierdoor kunt u snel uw kachel of openhaard opstoken. Naast uitstekend haardhout kunt u ook prima accessoires, zoals aanmaakhout of -blokjes, bestellen bij 123hout.nl.

Ovengedroogd openhaardhout

Haardhout, zoals u dat bijvoorbeeld bij tankstations of tuincentra koopt, is bijna nooit ovengedroogd. Dit openhaardhout is vaak te vochtig waardoor het veel rook oplevert, sissende geluiden maakt en een grote kans op spatten geeft. Droog haardhout levert een mooi vuur op, met een goede verbranding, weinig rook en een maximaal rendement. Voor een optimale ervaring van uw openhaard of houtkachel gebruikt u dus ovengedroogd haardhout van 123hout.nl.

Soorten openhaardhout

Bij 123hout vindt u zeker de juiste houtsoort voor uw kachel of openhaard. Wij hebben namelijk allerlei soorten openhaardhout in ons assortiment, waaronder:


Deze verschillende soorten openhaardhout hebben uiteenlopende eigenschappen, zoals een snelle verbranding, een prettige geur of een mooi vlammenspel. Heeft u vragen over welke houtsoort het beste is voor uw situatie? Wij beantwoorden deze graag voor u!

OPENHAARDHOUT VOOR OPENHAARD

Zoekt u openhaardhout voor een grote openhaard of houtkachel? Dan raden wij harde houtsoorten aan die traag branden. Voor een lekker warm vuur heeft u meerdere blokken nodig. Eiken-, essen-, en beukenhout zijn hiervoor uitermate geschikt. Beuken- en essenhout geven een mooi en rustig vlammenspel en verspreiden ook beiden een heerlijke geur. Eikenhout smeult meer, maar geeft wel heel veel warmte af en zal u daarom een hoog rendement geven. Bij 123hout.nl hebben wij het perfecte openhaardhout voor uw openhaard.

Openhaardhout voor houtkachel

Ook openhaardhout voor een kleine houtkachel of openhaard hebben wij in ons assortiment. Hiervoor raden wij elzenhout of berkenhout aan. Deze houtsoorten zijn uitermate geschikt wanneer u vlot warmte en een aangename sfeer wilt creëren. Daarnaast verspreidt berkenhout een prettige geur en heeft het de schoonste verbranding van alle houtsoorten. Elzen- en berkenhout zijn uitstekende soorten openhaardhout voor een kleinere houtkachel of openhaard, waarmee u een vuur al op gang kunt krijgen met één of twee blokken.

Openhaardhout kopen

Wanneer u goed openhaardhout wilt kopen en het ook snel geleverd wilt krijgen bent u bij 123hout.nl aan het juiste adres. Tijdens het bestellen kunt u direct de gewenste afleverdatum aangeven. Wij leveren uw bestelling gratis af in heel Nederland, zodat iedereen voordelig openhaardhout kan kopen bij 123hout.nl. Wilt u liever eerst een offerte aanvragen? U kunt dan altijd contact met ons opnemen. Ook voor andere vragen staan wij voor u klaar!

Veelgestelde vragen

Wat is het beste openhaardhout?

Om extra lang te kunnen genieten van een lekker knapperend open haardvuur, kunt u het beste voor een harde houtsoort kiezen, omdat deze wat trager branden en een lekker warm vuur afgeven. Harde houtsoorten zijn bijvoorbeeld essenhout, beukenhout en eikenhout. Het voordeel van haardhout van een harde houtsoort is dat het langzamer brandt en een langduriger vuur geeft. Zachtere houtsoorten, zoals berkenhout en elzenhout zijn heel gemakkelijk in gebruik. Zo zorgen ze onder andere voor een snellere ontbranding. Handig om het haardvuur snel op gang te brengen.

Wat is de levertijd van openhaardhout?

Vandaag - op werkdagen - vóór 14:00 uur besteld betekent de volgende werkdag uw openhaardhout in huis! U kunt natuurlijk ook zelf een dag aangeven. Wij bezorgen van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 tot 18:00 uur. U kunt middels een e-mail zien hoe laat uw bestelling wordt bezorgd. Daarnaast belt de chauffeur u een half uur tot uur voor de levering van uw bestelling. Heeft u nog geen bericht ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op voor een tijdsindicatie..

Hoe wordt openhaardhout geleverd?

Ons openhaardhout wordt bezorgd met behulp van een palletwagen, waarbij de pallet haardhout bij u op de stoep wordt afgeleverd. Het is in overleg ook mogelijk om de pallet op een plek naar uw keuze te leveren. U dient dan wel thuis te zijn voor ontvangst. Ook dient de gewenste afleverplaats verhard en goed bereikbaar te zijn. Heeft u een oprit met grind? Dan adviseren wij u om een levering met kooiaap te boeken. U kunt uw gewenste leverdatum aangeven tijdens uw bestelling. Wilt u het haardhout vóór of na 12:00 uur geleverd hebben, dan kunt u deze optie tegen een meerprijs van €25,- aanvinken tijdens het afrekenen. U kunt het ook op afspraak zelf ophalen bij onze opslag in Hoogeveen.

Waarom openhaardhout kopen bij 123hout.nl?

Bij 123hout.nl krijgt u kwalitatief hoogstaand openhaardhout voor een betaalbare prijs. Het wordt gratis bij u thuisbezorgd waar en wanneer u het beste past. Het voordeel van ons haardhout is dat het al ovengedroogd is. Hierdoor kunt u direct met stoken. Ook zorgt dit voor een volledige verbranding, geen vervuiling van het rookkanaal en een prachtig vlammenspel. U bent dus bij 123hout.nl aan het juiste adres voor kwalitatief openhaardhout!