Wat zijn houtpellets?

Houtpellets is de brandstof voor de pelletkachel en bestaat uit samengeperst hout. Het zijn kleine houtkorrels. Er zijn meerdere benamingen voor houtpellets, zoals pelletbrokjes, houtkorrels of pelletkorrels. Deze brandstof maakt het mogelijk om gecontroleerd te stoken, maar ook stookt u met een hoog rendement. 

De laatste paar jaar zijn houtpellets steeds populairder geworden en dat komt natuurlijk door de opkomst van de pelletkachel. Een dergelijke kachel biedt veel voordelen en houtpellets worden al de nieuwe warmtebron van de toekomst genoemd. Bovendien is deze kachel ook erg schoon en milieuvriendelijk. Zo is bijvoorbeeld aansluiting op de CV-installatie mogelijk.

Kenmerken van onze houtpellets 

123hout.nl heeft nu ook houtpellets in het assortiment. Als u op zoek bent naar pellets met een hoog rendement, plaats dan een bestelling in onze webwinkel. Stoken met de houtpellets van 123hout.nl staat garant voor de juiste brandstof voor uw pelletkachel. Ons pellethout brandt uw kachel en de pijp schoon en voldoet aan de volgende kenmerken:

 hoge kwaliteit

 EN+A1 gecertificeerd

 verkrijgbaar op pallets met 30 of 65 zakken van 15 kilogram (in totaal 975 kilogram)

 afkomstig uit verantwoord bosbeheer

 CO2-neutraal en duurzaam

 korrel van 6 mm

Wilt u meer weten over pellets? Neemt u dan contact met ons op. Stel uw vraag telefonisch via 0561-712007 of stuur een mail naar klantenservice@123hout.nl.

Certificering EN Plus A1

Wij verkopen alleen pellets waarmee het hoogste rendement bereikt kan worden. Dit zijn milieuvriendelijke korrels die worden vervaardigd van recycling hout zoals zaagsel en van houtsnippers van afgekeurde boomstammen. Bovendien wordt er geen lijm of andere chemische toevoegingen gebruikt bij het persen. In vergelijking met ovengedroogd haardhout hebben deze pellets een lager vochtgehalte en daarmee een hogere thermische waarde.

CO²- neutraal stoken

Een voordeel van stoken met pellets van de beste kwaliteit verlengt de levensduur van u kachel aanzienlijk. Zo bent u duurzaam bezig. Onze houtpellets worden vervaardigd van bomen uit duurzaam bosbeheer. Op deze manier stookt u CO² neutraal en weet u zeker dat dat de grondstof voor de pallets onder toezicht wordt verkregen. Aangezien het product uit duurzaam bosbeheer komt, vindt er herplant van bomen plaat.

Gecertificeerde brandstof

Houtpellets van 123hout.nl zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een met EN+A1 certificering. EN+ is de nieuwe standaard voor houtpellets  van de Europese Commissie.

EN+ kan onderverdeeld worden in drie categorieën, te weten EN+ A1, EN+ A2 en EN+ B. De A1 staat voor schoon en onbehandeld hout. Bij A1 en A2 dient de houtpellet uit schoon onbehandeld hout te bestaan uit duurzaam bosbeheer.

Bestel pellethout online 

Bij 123hout.nl bestelt u houtpellets heel eenvoudig online. U kunt hele of halve pallets bestellen. Op een halve pallet liggen 30 zakken van 15 kilo netjes verpakt. Deze pallet bestelt u nu voor de scherpe prijs van € 179. En een hele pallet bestaat uit 65 zakken, waar u nu € 285.- voor betaalt!

Het is nu extra aantrekkelijk om houtpellets te bestellen. Als u namelijk nu een bestelling doet, profiteert u tijdelijk van een bijzonder lage introductieprijs. De pellets die wij leveren kunt u laten bezorgen op de door u gewenste datum welke u zelf kunt aangeven tijdens het plaatsen van uw bestelling. Neem snel een kijkje in onze webshop en profiteer nu van aantrekkelijk geprijsde houtpellets.


Magento Flexible Products Widget by EMThemes Magento Themes & Magento Templates