Optimaal stoken met gemengd haardhout

Op zoek naar gemengd haardhout? 123hout.nl heeft de ideale haardhoutmix voor u samengesteld. Het gemengde haardhout is een combinatie van eikenhout, essenhout en beukenhout. Dit zijn alle drie harde houtsoorten met een hoog rendement zodat u optimaal kunt stoken. Maar hoe stookt u eigenlijk optimaal? Wij geven u graag enkele tips:

● Begin met een klein vuurtje door aanmaakhoutjes aan te steken met aanmaakblokjes;
● Leg een er circa drie blokken ovengedroogd gemengd haardhout;
● Zorg voor voldoende luchttoevoer;
● Voeg pas nieuw hout toe als de voorgaande blokken grotendeels weer branden;
● Denk er ook aan om de schoorsteen of de kachelpijp eenmaal per stookseizoen te reinigen.

Het aansteken van een kachel of openhaard moet snel en efficiënt gebeuren. Maak gebruik van aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes en niet met proppen krantenpapier. Dit raden wij af omdat de verbranding van inkt erg ongezond is en tevens komt er dan veel as en roet vrij. Door de langzame verbranding van de gemengde hout profiteert en geniet u van een langdurige brandtijd. Zo hoeft u niet zo snel weer nieuwe blokken op het vuur te gooien. Als u circa vier blokken gemengd haardhout op het vuur gooit heeft u er voorlopig geen omkijken meer naar.

Kenmerken van het gemengde haardhout

Eikenhout is een harde- en sterke houtsoort die traag brandt. Er wordt veel gestookt met deze houtsoort vanwege het hoge rendement. Dit soort haardhout zorgt voor een levendig vlammenspel en is geschikt voor grote kachels en haarden. Deze kenmerken gelden ook voor essenhout. Essenhout heeft namelijk ook een optimaal rendement in de middelgrote kachels en haarden. Het populaire houtsoort beuken geeft veel warmte af, heeft een mooi en rustig vlammenspel en tevens een heerlijk geur. Geeft dat geen aangename sfeer in huis? Bestelt u het haardhout vandaag voor 16.00 uur, dan bezorgen wij het al de volgende dag! Wij houden onze voorraad goed op peil en zo kunnen wij u het hele jaar door gemengd hout leveren.

Welke keuzes bieden wij u?

Indien u graag met gemengd haardhout stookt, hebben wij een halve pallet, een Big Bag en een hele pallet. De halve pallet met ovengedroogd haardhout is de ideale mix van de meest verkochte combinatie: eikenhout, essenhout en beukenhout. Deze houtsoorten hebben een hoog rendement en zorgen voor een mooi vlammenspel. De halve pallet heeft een inhoud van 1 m³ strak gestapelde blokken van 25 cm. Een Big Bag vullen wij met berken, essen, eiken en beukenhout. Als u de Big Bag bestelt ontvangt u 1m³ los haardhout, wat geschikt is voor zowel de kachel als de openhaard. Als laatste hebben wij nog een hele pallet met de ideale combinatie brandhout. Wanneer u deze hele pallet bestelt bezorgen wij u 2 m³ strak gestapelde blokken van 26 cm, wat gelijk staat aan 3,5 kuub losgestort hout.

Haardhout in netten

Heeft u liever haardhout in een net? Dat is geen probleem bij 123hout.nl, want gemixt haardhout in netten vindt u ook in ons assortiment. Wij hebben de keuze uit 15, 32 of 72 netten met gemengd haardhout op een hele of halve pallet. Iedere zak is gevuld met een combinatie van zachte, harde en middelharde houtsoorten en heeft een gewicht van circa 8 kilo. Een net is simpel en goed te transporteren en hanteerbaar. De pallet met 15 zakken gemengd openhaardhout is onze meest verkochte pallet. En natuurlijk koopt u deze pallet ook voor een budgetprijs!

Schone productie

Ons gemengd haardhout komt van Hollandse bodem en is CO² neutraal geproduceerd. Zowel het drogen en het verwerken gebeurt in Nederland. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de afstand tussen onze productie en het leveradres tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor is de CO2 uitstoot minder door verminderd transport. Onze droogkamers zijn volledig op biomassa gestookt. Na een droogproces van ongeveer 7 á 8 dagen komt er prachtig schoon Hollands hout uit de oven. Hout met een knipoog naar moeder natuur.

Welk haardhout past bij u?

Naast gemengd haardhout kunt u iedere houtsoort ook nog los bestellen. Ook andere soorten leveren wij in hele en halve pallets, Big Bags en netten. Andere soorten stookhout zijn haagbeukhout, elzenhout en berkenhout. Ieder houtsoort is ovengedroogd en direct klaar om mee te stoken. Wilt u weten wel stookhout het beste past bij uw stookgedrag of de grootte van uw kachel of openhaard? 123hout.nl informeert u graag. Met onze jarenlange ervaring en de passie voor hout, weten wij op iedere vraag een passend antwoord. U kunt ons ook bellen, mailen of uw vraag indienen via het contactformulier.

Magento Flexible Products Widget by EMThemes Magento Themes & Magento Templates