Essenhout

Essenhout is een harde- en traag brandende houtsoort met een mooi vlammenspel waar u lang plezier van zult hebben. Ons essenhout is gekloofd en ovengedroogd, dus direct te gebruiken.

Kenmerken

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend haardhout
  • Mooi en rustig vlammenspel
  • Minimaal 3 blokken stoken
  • Geschikt voor de middelgrote kachels en haarden

Essen haardhout is ideaal om te branden in een middelgrote of grote openhaard. Wanneer u minimaal drie houtblokken gebruikt en voldoende aanmaakblokjes, krijgt u met essen haardhout een prachtig haardvuur. Het geeft een rustig vlammenspel dat een mooie warme gloed verspreidt, lang brandt en heerlijk geurt.

Soorten haardhout

U kunt bij 123hout.nl het beste essen haardhout bestellen voor de laagste prijs. Naast essenhout kunt u bij ons ook eikenhout, essenhout, beukenhout, elzenhout en berkenhout bestellen. Iedere houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Elzenhout bijvoorbeeld, is zacht hout dat snel en fel brandt. Terwijl essenhout juist langzaam opbrandt. Sommige soorten stookhout zijn goed te mixen voor een optimaal effect. Essenhout geeft levendigere vlammen dan eikenhout. Door essen haardhout te combineren met eiken haardhout, krijgt u een speels haardvuur dat zeer lang brandt en warm blijft.

Voordelen essenhout

Essenhout heeft een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van andere soorten openhaardhout:

Het brandt rustig en geeft lang warmte af.

Het geeft mooie, gelijkmatige vlammen.

Het heeft een dunne, licht gescheurde bast waardoor het schoon en lang brandt.

Het geeft een lekkere geur af.

Het spat niet.

Net als al onze andere openhaardhout soorten is ons essen haardhout ovengedroogd waardoor u het direct kunt gebruiken.

Essenhout bestellen

123hout.nl heeft tot doel het kopen van hout voor de openhaard zo makkelijk mogelijk te maken. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot de grootste en bekendste leverancier van haardhout.

Kwaliteit en service staan voorop: ons openhaardhout is van de beste kwaliteit en wanneer u voor 16.00 uur bestelt, kunnen wij uw hout de volgende dag gratis brengen. Ook is het mogelijk om te bezorgen op een datum naar keuze. Niet alleen tot aan de deur, maar tot aan de plek waar u het hout wilt opslaan indien de ondergrond goed vlak en verhard is. Kijk nu in onze webshop en bestel eenvoudig uw hout online.

Magento Flexible Products Widget by EMThemes Magento Themes & Magento Templates