Eiken haardhout

Eikenhout is een harde- en sterke houtsoort die traag brandt. Er wordt bijzonder veel gestookt op deze houtsoort mede door het hoge rendement. Ons eikenhout is gekloofd en ovengedroogd, dus direct te gebruiken.

Kenmerken

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend haardhout
  • Levendig vlammenspel
  • Minimaal 4 blokken stoken
  • Geschikt voor de grote kachels en haarden

Eiken haardhout bestellen bij 123hout.nl? Eiken is één van de populairste houtsoorten die u kunt kiezen. Het brandt, net als essen haardhout, lang, geeft veel warmte af, ruikt lekker en zorgt voor een levendig vuur.

Ovengedroogd haardhout

Eiken haardhout is prachtig hout om mee te stoken in uw kachel of openhaard. Normaal gesproken heeft eikenhout als nadeel dat het stoken met eikenhout zuren vrijmaakt die voor vervuiling in de rookafvoer kunnen zorgen. Deze zuren verdwijnen alleen uit het hout wanneer het extreem goed gedroogd is. Bij 123hout.nl kunt u eiken haardhout bestellen dat ovengedroogd is waardoor u dit vrij van zuren kunt opstoken.

Hard- en zachthout

Eiken is een harde houtsoort. Daarmee is het uitstekend geschikt als openhaardhout. Waar zachte houtsoorten een wat spectaculairder vuur geven en snel opbranden, geven harde houtsoorten zoals eiken haardhout en essen haardhout een lang, warm, rustig haardvuur. Wel heeft u voor een vuur met een harde houtsoort meer blokken nodig om het vuur goed op gang te krijgen. Harde houtsoorten zijn dus vooral geschikt voor grotere kachels en openhaarden. Wat zijn nu precies de harde- en wat de zachte houtsoorten?

Eiken haardhout bestellen

Bij 123hout.nl kunt u diverse soorten haardhout bestellen. Wij verkopen zeer hoogwaardig hout voor een lage prijs. Al ons hout is ovengedroogd en gegarandeerd schoon. Bovendien bezorgen wij dat uw hout netjes verpakt wordt en gratis bij u thuis wordt bezorgd. U kunt uw openhaardhout heel eenvoudig online bestellen door het direct in uw winkelwagentje te plaatsen. Wanneer u vandaag voor 16.00 uur bestelt, heeft u uw eiken haardhout morgen al in huis!

Magento Flexible Products Widget by EMThemes Magento Themes & Magento Templates