Beukenhout

Beuken is een harde houtsoort met een hoog rendement. Het is een populaire soort brandhout om mee te stoken. Het hout geeft veel warmte af en ruikt erg lekker. Ons beukenhout is gekloofd en ovengedroogd, dus direct te gebruiken.

Kenmerken

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend haardhout
  • Mooi en rustig vlammenspel
  • Minimaal 3 blokken stoken
  • Geschikt voor de middelgrote kachels en haarden

Beukenhout heeft een hoog rendement

Wanneer heeft haardhout eigenlijk een hoog rendement? Beukenhout, maar ook andere harde houtsoorten houtsoorten zoals eikenhout hebben een hoog rendement. Bent u op zoek naar goed kwalitatief beukenhout voor in de openhaard of kachel? Dan bent u bij 123hout.nl aan juiste adres. Ons beukenhout heeft een hoge warmte afgifte (rendement). Daardoor is het haardhout geschikt voor directe verbranding. Dit komt omdat het gewicht en de verbrandingswaarde nagenoeg hetzelfde zijn. Naast een hoog rendement is beukenhout ook nog om andere kenmerken geschikt als haardhout, te weten:

● schone verbranding (uw kachelpijp of schoorsteen brandt schoon)
● trage verbranding en zo een lange brandduur
● sfeervol en rustig vlammenspel
● het hout knettert niet
● geeft een heerlijke geur

Ons beukenhout is gekloofd en ovengedroogd. Kortom, het perfecte hout voor in uw openhaard of kachel. U kunt het hele jaar haardhout bij ons bestellen. Heeft u in de zomer nieuw hout nodig voor uw tuinhaard of vuurschaal? Ook dan kunt u op ons rekenen!

Ons assortiment beukenhout

Wij bieden u een ruime voorraad beukenhout om altijd aan uw wensen te kunnen voldoen. Tevens hebben wij ook haagbeukhout in ons assortiment. Haagbeuk is steeds populairder aan het worden. Het is een erg zware- en harde houtsoort (zwaarder dan eiken) met tevens een zeer hoog rendement. In onze webshop kunt u terecht voor halve en hele pallets beukenhout. Bestelt u een halve pallet? Dan ontvangt u 1 m³ strak gestapelde blokken van 25 cm. Dit staat gelijk aan gelijk aan 1.75 m3 losgestort hout. Een hele pallet bestaat uit 2 m³ strak gestapelde blokken van 26 cm, ofwel 3,5 m³ losgestort hout. Tot slot verkopen wij nog beukenhout in netten. Iedere zak weegt zo’n 8-9 kilo. Wij verkopen de netzakken per hele of halve pallets. Dat zijn 15, 32 of 72 netten. Aan hoeveel zakken heeft u genoeg?

Het ideale haardhout

De ideale haardhout mix bestaat uit essen, eiken en beuken. Regelmatig bieden we een pallet met een mix van deze houtsoorten aan. We noemen dit ook wel de Eco mix. Al het hout is afkomstig uit duurzaam bosbeheer en wordt tevens om een duurzame manier gedroogd. Een pallet met ecologisch hout bestaat uit een ideale mix van de meest verkochte combinatie. Dit zijn allemaal harde houtsoorten die zorgen voor veel warmte, een lange brandduur en een mooi vlammenspel, dus een hoog rendement. Wilt u meer meten over gemengd haardhout? Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot zaterdag van 09.00 -20.00 uur. Of vul het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Sfeermaker

Hoewel beukenhout geschikt is voor zowel de kachel als de openhaard, doet deze houtsoort het goed als sfeermaker in de open haard. Een open haard geeft u zicht op het mooie vlammenspel van dit type haardhout. Met onze passie en ervaring voor hout, kunnen we toch wel zeggen dat beukenhout één van de mooiste soorten haardhout is. Het is geschikt hout voor iedere soort stoker. Het maakt niet uit of u veel stookt of af en toe eens een keer. De eigenschappen als mooi vlammenspel en lange brandduur zorgen ervoor dat het een populair soort haardhout is, die heerlijk ruikt. Als dat geen sfeer is?

Bestel haardhout online

Is beuken ook uw type haardhout? 123hout.nl levert hoogwaardig beukenhout voor lage prijzen. U bestelt beukenhout eenvoudig in onze webshop. Plaatst u voor 16:00 uur online uw bestelling? Dan leveren wij de volgende dag het haardhout op het gewenste adres. Wanneer u een hele pallet bestelt, doet u er wel verstandig aan om er aanmaakhout bij te bestellen. Dit omdat beukenhout taai haardhout is en hierdoor dan makkelijk aan te steken is.

Magento Flexible Products Widget by EMThemes Magento Themes & Magento Templates