Droog openhaardhout heeft zo zijn voordelen

Gekloofd en droog openhaardhout voor een scherpe prijs! Wie wil dat nu niet? Dat scheelt u tijd en ruimte! Het kan namelijk wel één tot drie jaar duren voordat openhaardhout op natuurlijke wijze gedroogd is.


En dan moet u ook nog maar een geschikte plek hebben om het openhaardhout aan de lucht te drogen. Als het openhaardhout een vochtigheidspercentage van <20% heeft bereikt, is het hout voldoende droog en daarmee klaar voor verbranding.

Koopt u ovengedroogd openhaardhout? Dan profiteert u van diverse voordelen, zoals:


  • direct klaar voor stoken
  • schone verbranding en minimale aanslag in het rookkanaal
  • besparing van tijd en ruimte
  • ongedierte en schimmels sterven in de droogkamer
  • droog hout is lichter in gewicht en daardoor eenvoudiger te verplaatsen

Voor het stoken in een open haard is droog hout erg belangrijk. Ons openhaardhout is trouwens ook ideaal voor een buitenhaard. Wanneer u in de zomer wilt genieten rondom een vuurschaal of een vuurkorf, hebben wij openhaardhout van hoge kwaliteit.


123hout.nl voorziet u het hele jaar rond van haardhout. Met droog hout zit u in ieder geval veilig, want er is zeer weinig kans op rondvliegende vonken of een enorme rookontwikkeling. En dat betekent geen stank of overlast voor de buren. Dat is wel zo prettig toch?

 


Ruim assortiment ovengedroogd hout

123hout.nl is dé specialist als het gaat om droog openhaardhout. Wij bieden u een ruim assortiment, waaronder eikenhout, berkenhout, elzenhout, beukenhout, essenhout en haagbeuk. Doordat wij het hout al voor u drogen en kloven is het direct gebruiksklaar. De pallets met hout worden geleverd in de formaten 1m³ en 2m³. Deze bezorgen we graag gratis bij u aan huis en indien mogelijk ook op de gewenste opslagplaats.

Wilt u openhaardhout zelf ophalen? Dat kan bij ons filiaal in Zwolle. Het afhalen van een bestelling is mogelijk middels een afspraak, tevens ontvangt u dan een korting van € 39.-. Als u een afspraak wilt maken, neemt u contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.

Naast levering in pallets, is het ook mogelijk om uw bestelling te ontvangen in een Big Bag of in een diverse hoeveelheden netzakken.

Droogproces van openhaardhout

Een manier om openhaardhout te laten drogen is via lucht. In dit geval staat het haardhout op een droge plaats in de wind. Daarbij moet het hout zo gestapeld zijn dat de wind er ook gemakkelijk door kan waaien.

Bij 123hout.nl helpen we natuur een handje door haardhout te drogen in speciale droogkamers. Aangezien de vraag naar droog openhaardhout de afgelopen jaren enorm is toegenomen, is het noodzakelijk geworden om haardhout versneld te laten drogen. Alleen zo kan aan de toegenomen vraag worden voldaan.

Hoe gaat het droogproces in zijn werk?

Zodra het hout in gelijkmatige stukken gekloofd is, verplaatsen we het openhaardhout naar de droogkamers. Het haardhout in de pallets wordt in de de droogkamers gezet. De lucht in de droogkamers wordt vervolgens verwarmd met behulp van biomassa. En de stroom die wij gebruiken is afkomstig van een 100% groene stroomleverancier. Mede hierdoor zijn wij in staat ons product CO²-neutraal te produceren en kunnen we samen met u het milieu een beetje ontzien.

Vanzelfsprekend kopen wij alleen hout met een FSC- of PEFC keurmerk. Doordat ons openhaardhout goed gedroogd is, variërend van 9 tot en met 20%, komen er geen zuren en andere stoffen meer vrij, die het rookkanaal kunnen verontreinigen.

Gedroogd openhaardhout voor een scherpe prijs

De laatste jaren is een haard of een houtkachel enorm in populariteit gestegen. Ruim 1,3 miljoen huishoudens genieten regelmatig van een houtkachel of open haard!

Deze sfeervolle verwarmers brengen een warme sfeer in huis. Ook het knetterende en knisperende geluid is wat veel mensen zo aanspreekt. Maar geen geknetter en geknisper zonder openhaardhout.

Stookt u regelmatig? Dan is het wel zo fijn om over voordelig, maar kwalitatief ovengedroogd openhaardhout te beschikken. En dat bestelt u bij 123hout.nl! Wij leveren ons hout tegen scherpe prijzen. De prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW en transportkosten. Betaalt u liever achteraf? Ook dat is mogelijk!

 

Lees meer over hout kopen: Kachelhout Kopen - Openhaardhout Bestellen, Openhaardhout Kopen - Droog open haardhout - Haard Hout Kopen - Brandhout - Openhaard Hout - Stookhout - Droog goedkoop haardhout - Goedkoop Haardhout, Ovengedroogd Haardhout


Magento Flexible Products Widget by EMThemes Magento Themes & Magento Templates