In het weekend van 16 en 17 december is het zover: het tweede NK haardhout stapelen wordt gehouden in het Openluchtmuseum in Arnhem. De bedoeling is dat je het mooist, slimst en snelst haardhout stapelt. Degene die dat het beste kan, krijgt de felbegeerde titel ‘Beste Stapelaar van Nederland 2017’ op zijn of haar naam.

Het record haardhout stapelen van 2016 staat op naam van J. Dorresteijn met een tijd van 5.57 minuten. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat? Bekijk hier de reportage die SBS6 vorig jaar maakte van het allereerste NK:

Hoe kan ik meedoen?

Iedereen kan meedoen met het NK. Individueel of in groepsverband, mannen en vrouwen. De beste haardhout stapelaar van Nederland is degene die zo mooi en slim en snel mogelijk het gekloofde hout stapelt. Het stapelen van het haardhout gebeurt in gelijke, ronde vormen.

Lees ook: Zo leg je een goede haardhout voorraad aan.

Beste of snelste?
Ook is er aan het einde van de dag nog een individueel kampioenschap voor ‘De Beste Stapelaar van Nederland’. En als je er geen genoeg van kunt krijgen, dan is er op zondag nog de mogelijkheid om mee te doen aan de snelheidsproef waarbij je de titel ‘Snelste Stapelaar van Nederland’ kan behalen.

Het NK maakt onderdeel uit van het evenement Landleven Winter. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven, opgeven kan ter plaatse. Wil je meer erover weten? Kijk dan even op de website van Landleven.